399. VORBEȘTE MOLDOVA - CU O SUTĂ DE LEI SPRE PORTUGALIA - 04.11.2021

Vorbim despre Eugen Terenti din Chișinău, care, din spusele lui, a fost traficat la 4000 de kilometri de casă. Deși la plecare i-au fost promise un salariu bun, cazare în condiții decente, odată ajuns în Portugalia moldoveanul s-a pomenit fără acte și trebuia să doarmă ca în grajd.

Aflăm povestea lui Eugen Terenti, tânărul care a plecat de acasă în căutarea unei vieți mai bune, dar spune că a ajuns sclav în Portugalia.

Comentarii: 167 

 1. Larisa Negru

  Larisa Negru

  Un tânăr corect ce nu se teme , nu îi rușine să zică prin ce a trecut . La noi moldovenii sunt săraci dar aroganți - mulți nu s-ar decide , nu au recunoaște nici pentru ei rahatul care îl trăiesc .

 2. Carmen Zamfir

  Carmen Zamfir

  Fratele acestui tânăr este de toată lauda! Felicitări, Dumnezeu să îl binecuvânteze din abundență împreună cu toată familia lui! 🙏

 3. Gheorg Mihail

  Gheorg Mihail

  La inceput mereu e greu Eugen... la inceput e asa cu conditii proaste.. dar dupa singurel iti inchiriez casa cu baie frumoasa, iti cumperi singurel cersafuri si tacimuri.. asa eu in Germania am venit sa cistig pe 3 luni si m-am retinut de 10 ani...!!

 4. Alex Smaili

  Alex Smaili

  Băiat e foarte bravo! Sper să aibă grijă de el și să meargă înainte!!!

 5. ISSMAELL LUP

  ISSMAELL LUP

  Emotionanta situatia acestor oameni , de ce postati atat de greu editiile acestei emisiuni ?

 6. Ion Chirtoacă

  Ion Chirtoacă

  Am fost și eu la Portugalia la măsline , am lucrat 2 săptămâni și acasă înapoi 😅 îmi pare rău de oamenii care lucrează cu capici .. așa lucru greu , că nici la construcții nu-i așa greu .

 7. Burlea Adelina

  Burlea Adelina

  Dincolo de istoria povestită de personajul principal,cineva să-i explice lui Ronin că atunci când te prezinți în platou,ar trebui să ai decența de a permite moderatorului să finalizeze o propoziție fără să-i tai întrebarea cu răspunsul și,mai ales,din respect pentru o femeie,să nu vorbești la per tu.

 8. Cristina Gherman

  Cristina Gherman

  O familie de vorbăreţi 😁

 9. Sanea Romb

  Sanea Romb

  Наташка как всегда самая прекрасная и нежная!:)

 10. Ema LCP

  Ema LCP

  Eu când am mers in Portugalia cu rutiera, șoferul a strâns pașapoartele la câțiva oameni și la fel s-a oprit undeva prin Romania și le-a dat unui om și acei oameni au coborât. Cel mai probabil tot așa situație. Schemele date se întâmplă mereu, toți știu și nimeni nimic nu fac.

 11. Alla Snow

  Alla Snow

  А он что думал? Что в сказку попадёт, нет, надо через все проходить, не всегда сладко гладко, сам добивается человек всего

 12. Auzi Dreptatea

  Auzi Dreptatea

  BRAVOOO EUGEN..👏👏👏👏👏👍

 13. Victoria C

  Victoria C

  Naiv băiatul, el chiar nu știe care'i faza cu chiria peste hotare?! Și mai ales , daca mama lui era deja acolo, ea n-a putut sa-l preîntâmpine? Ce fel de chirie a vrut el cu 200 de euro sau cat a zis el, cu condiții de hotel? Da, bravo ca s'a trezit repede, că n-a tacut, c-a vorbit public despre asta, dar la 29 de ani, oamenii gandesc mai lucid si matur! Si da, cum a zis cineva, acolo nimeni nu te așteaptă cu colaci in coadă!

 14. shaik

  shaik

  Am privit pina la minutul 21 si nu am avut cjm sa nu ma opresc sa scriu un comentariu . EXACT asa am fugit si eu spre beja noaptea prin livezile de masline fara nici un cent de mincare sau drum , imbracat in mai multe haine pe mine caci au foat unicile lucruri care am putut sa le eau neobservat cu mine la drum , am mers de la ora 1 noaptea pina am ajuns sa adorm pe o banca intrun parc in beja , mau gasit si acolo patronu cum spune si eugen care ma amenintat ca au mai fugit si nu au mai ajuns si nj se aude nimic de ei , am mai fugit odata si de acolo din beja unde ma luase si incerca sa ma convinga ca va fi altfel dar peste 50 de moldoveni mureau de foame si se rugau sa le dea avans cite 20 euro cind aveau lucrate luni intregi am fugit si de aici am ajuns la moldova cu bine norocul meu ca am dat de un sofer de autocar cu o inima buna ......oameni buni ginditiva unde va porniti . Eu am inteles bine pentru mine daca vreau un viitor mil fac si acasa. Tin sa me tionez aveam doar 18 ani atunci cind imi amintesc acum peste 5 ani si tot ma eau fiori.aveti grija de voi si nu mai fiti naivi

 15. Gabriel Petra

  Gabriel Petra

  Asta se intampla si cu romanii care merg in Spania la portocale etc ! Conationali nostri le iau pasapoartele ,comisioane etc!Doerm cate 8 intr o camera si conditii rele !cand mai plecati in strainatate mergeti la cunoscuti !

 16. Madina C

  Madina C

  O saptamina trebuie sa lucrezi pentru banii care "cutare'' tia platit drumul iar cazarea nu costa atit minciuni .dupa ce lucrezi prima saptamina iti da pasaportul (din cauza ca au dat pasapoartele in mina la oameni iar ei au fugit fara ca sa lucreze)

 17. Gabesz SZIGETVÁRI

  Gabesz SZIGETVÁRI

  Daca nu se teme de lucru sí lucreaza nu acumuleaza datorii.

 18. Pintilei Marioara

  Pintilei Marioara

  Eugen ..nu fi dezamăgit..peste tot este greu ..doar ca nu ai avut tu noroc sa nimerești bine ..dar despre asta nu fi dezamăgit..și poți încarcă și în alta tara ...

 19. Serghei Eder

  Serghei Eder

  Eu am 2 saptamini de cind am venit din Portugalia. Da ești fugărit de portughezi și români la greu. În ce privește politia știe foarte bine ce se intimpla în regiunea Beja. Au fost cazuri ca au fost opriți de politie baieti și kind au vrut sa skoata tel sa arate foto la pasaport au fost loviți de acești polițiști

 20. Irina Victorovici

  Irina Victorovici

  Fratele meu a avut aceiasi situatie doar ca in Italia, e jale!