Cel mai bun ingrasamant natural pentru legume - ceai de iarba
Publicat pe Acum 9 luni
Vizionare 122 K
Natura ne-a daruit absolut tot ce avem nevoie pentru o viata sanatoasa si bio.
Important este sa nu fim lenesi si sa folosim toate aceste daruri minunate, pentru o viata simpla, naturala si minunata.
Sper sa va ajute filmuletul sa il preparati si voi pentru plantele pe care le cultivati, cu efort si daruire.
Deasemenea, v-am satisfacut curiozitatea de a vedea cum arata acum, sera mea.
Toate cele bune si naturale va doresc !
constantin deacu
Acum o Zi
incercati sa nu mai populati sera cu / dovlecei / marar / patrunjel sau morcov .. astea stau destul de bine si sub cerul liber
constantin deacu
Acum 18 ore
@Idealika Studio in regula / oricum mi-a placut / si eu am un mic solar / iar anul asta cred ca voi avea recolta buna pt ca am bagat ingrasamant de grajd .... trebuie facut lucrul asta ... din 3 in trei ani / pt ca tot irigand se spala pamantul si devine saracacios
Idealika Studio
Acum o Zi
Asa este ! Oricum, dovleceii i-am transefarat in gradina, ulterior. Clar, nu e locul lor in sera ! Insa morcovii si mararul mi-au prins foarte bine in sera, pentru ca nu am o gradina foarte mare, iar mararul s-a dezvoltat inaintea celui din gradina si am avut, palariute cu seminte, pentru castravetii murati la soare, din belsug. Patrunjelul ala, era defapt pastarnac, de-asta a crescut atat de mult.."))
constantin deacu
Acum o Zi
felicitari/ imi place gradina
Idealika Studio
Acum o Zi
Multumesc ! O zi frumoasa !
Paul DDY
Acum 8 Zile
Te rog sa filmezi cu grijă, treci foarte repede de pe un cadru pe altu, și este foarte obositor pentru ochi.Uneori nu focusează bine camera sau telefonul.In rest mulțumesc pentru informații.
Idealika Studio
Acum 7 Zile
Cu drag ! Mie imi arata tot filmul bine focusat. Depinde daca s-a incarcat filmul sau cum transmite youtube-ul, probabil...
C0ClS
Acum 12 Zile
Frumoasa gradina... o puteti imbunatati prin a acoperi pamantul cu resturi vegetale, fàn, paie, iarbà, asa se evita evaporarea apei din teren si se favorizeaza microorganismelor de suprafata. O mulcire a straturilor ca exemplu aveti si aici: rofilm.info/much/video/q2bSj2ebZqCGmH8
Idealika Studio
Acum 12 Zile
Da, multumesc ! Acelasi lucru l-am spus si eu despre mulcire cu iarba ramasa in butoi. Am si aratat pe brazda cu roiile de buzau... Fanul netinut in saci, nu-l recomand, pentru ca are spori si seminte care po face mai mult rau.
Liudmila Ivanov
Acum 15 Zile
Muktumim pu sfaturiSi asteeptam video si mai inainte Pina la raccolta.
Idealika Studio
Acum 14 Zile
Cu placere ! Am pus video si cu recolta. O zi frumoasa !
Aura Buiac
Acum 15 Zile
Mulțumim mult pt CEAI ! De unde ați luat aparatul pt cârtițe ? Mulțumesc anticipat !
Idealika Studio
Acum 14 Zile
Cu drag ! Aparatul de cartite l-am gasit la LIDL
Mica Ileana
Acum 16 Zile
Multumesc pentru acest video excelent, vreu sa va intreb ceva, cit de des folositi apa dela iarba ca sa fertilizati plantele si cita cantitate folositi la fiecare planta. Va multumesc frumos .
Idealika Studio
Acum 14 Zile
Doamne ajuta ! Paste binecuvantat si d-stra si multa sanatate !!
Mica Ileana
Acum 14 Zile
va multumesc pentru raspuns, sa aveti un paste fericit si binecuvintat,si CRISTOS A INVIAT ! la toata familia.
Idealika Studio
Acum 14 Zile
Cu multa placere ! Am folosit ceaiul cam o data pe saptamana, cand am tuns gazonul. Punem 1-2 litri la radacina fiecarei plante. O zi frumoasa.
Constantin Trifan
Acum 17 Zile
Felicitari si bafta la recolta ! Foarte frumos ,dar munca este multa ,dar daca o faci cu dragoste merita ! Asa o sa aveti o viata mult mai lunga ! Munca in gradina este cel mai valoros si eficace medicament !V-o spun din propria experienta ! Mentine organismul si intinereste celulele ! Astept noi postari ! Folositi si compostul pe terenul cultivat sau numai zeama !??
Idealika Studio
Acum 17 Zile
Multumesc ! Asa este, gradina este aurul verde, ne ofera foarte multe beneficii si satisfactii. Folosim si iarba ramasa, o asezam pe brazde si va imbogati foarte bine, solul. O seara frumoasa !
lee p
Acum 21 o Zi
Bun gasit gospodina. Citeva atentionari , sacul de plastic trebuie spalat inainte ptr ca din fabricatie are pe el un praf introduceti acest chimical in gradina. Acest ceai contine mult nitrogen si e bun numai ptr plantele de salata. Acest ceai nu e bun ptr dezvoltarea radacinilor. Domnul Hristos sa va ocroteasca familia. Cu respect de peste ocean 🇨🇦. Lee
lee p
Acum 21 o Zi
@Idealika Studio Urzica si Tataneasa sunt cele mai bune ptr ceai. Eu gradinaresc de 40 ani si tot invat. Cu respect 🎩
Idealika Studio
Acum 21 o Zi
Sacii de la noi nu au niciun praf pe ele, dar nu e rau sa-l spalam.. Credeti-ma, ceaiul este minunat pentru toate legumele, nu doar salata. Nu il folosim pentru dezvoltarea radacinilor, udam plante care au deja, sistemul radicular format. Nu e bun pentru plantele ornamentale de apartamen. Multumim ! O zi frumoasa !
Elena Lazar
Acum 25 Zile
Eu într-un butoi cu apa , pu la moderat multă urzică și țărănească.Las la macerat o saptamină și ud legumele.Se bate greșit nu stiu ce are telefonul.Tătăneasă și urzici.
Idealika Studio
Acum 25 Zile
Da, am folosit si eu urzici anul trecut, am aflat despre ele cand deja se trecusera si nu am mai gasit decat foarte putine. Foarte, foarte bune. O seara frumoasa !
Casandra Draghici
Acum 25 Zile
Mulțumim pentru aceste sfaturi. Se poate uda și la meri fructiferi??
Idealika Studio
Acum 25 Zile
Cu drag ! Teoretic ar trebui sa mearga si la meri. O zi frumoasa !
ioana niculescu
Acum 26 Zile
Superba gradina, sa-ti ajute Dumnezeu, sa te bucuri de munca ta. Multumesc mult, pt. sfaturile pe care le impartasiti tuturor. Sanatate multa si spor la cules.!
Idealika Studio
Acum 26 Zile
Multumesc foarte mult ! Sa ne ajute Dumnezeu sa pastram ce avem ! Multa sanatate si fiti binecuvantata !
Dani Calota
Acum 26 Zile
Vă ador scumpă doamnă , sunteți deosebită, pricepută în tot ceea ce faceți, o voce blândă În schimb îmi pare rău că este o așa distanță mare între mine și dvs. Sper din tot sufletul să pot să ajung ( așa cum a rămas cu ceva timp in urma) să vă cunosc. Vă îmbrățișez cu drag doamna Marina 🤗🥀🥀🥀
Idealika Studio
Acum 26 Zile
Multumesc ! Nu am uitat ce am vorbit, ideea este sa se poata... O zi frumoasa !
Emilia Ciobanu
Acum 28 Zile
Bună sarà! In ce luna plantați în sera? Mulțumesc!
Idealika Studio
Acum 27 Zile
Ar fi trebuit sa plantez deja in martie, insa este inca mult prea frig afara... Cu drag !
Daniela-Elena Predescu
Acum 28 Zile
Mulțumesc frumos pentru informații
Cristodorina Sirop
Acum lună
Felicitări, superba grădina,seră,trandafiru acela roz mi placut mult,singura va ocupați de toate.Din ce zona sînteți. Va urmăresc si la alte postari făcute.Va admir.Dumnezeu sa va ajute.
Idealika Studio
Acum lună
Doamne ajuta ! Multumesc foarte mult ! Sunt din Bucuresti, dar m-am mutat de cativa ani, la mare. Fiti binecuvantata !!
Adriana-Sinina Pană
Acum lună
Vă seamănă vocea cu a unei doamne de la care am invatat da fac mancare de conopida! Dv sunteti?
Idealika Studio
Acum lună
Da, eu sunt, teoretic. Parca mi-ati scris si la acea reteta ? Ar trebui sa siti pe ce canal youtube gasiti retetele si atunci veti sti cine vi le arata. O zi frumoasa !
Velcea Iulian
Acum lună
Exact acelasi lucru fac si eu dar cred ca performantele mele sunt mult mai slabe din cauza faptului ca n-am Bosch si am Makita. Asta e, mi-am ratat vocatia in aceasta viata. Mai mult noroc dincolo. :D Am glumat, sper ca stiti de gluma. :) Bravo, excelenta treaba faceti, vad acum la dumneavoastra mici lucruri pe care le-am descoperit si singur si altele pe care le-am vazut pe net sau citit prin carti si pe care le-am mai "coafat" eu cu timpul. Ca sa fiu mai exact ma refer de exemplu la urzici. Eu am marele noroc ca stau langa o padure si cand m-am mutat aici am "filmat" toate locurile pe unde am vazut palcuri de urzici cu gandul sa le culeg periodic pentru gradina si daca pot cumva sa le intretin pentru perpetuum... Primul gand mi-a reusit pentru un timp, (cca. 3-4 ani), al doilea insa a zburat ca vrabia din fata pisicii fiindca niste conlocuitori de-ai mei care voteaza numai cu kestiile vandute in plicuri sau bidoane, le-au ajutat sa dispara, ajutati si ei la randul lor de anii secetosi care au urmat. Fara sa vreau am devenit o s. in coasta multora pentru gustul incredibil al rosiilor crescute in felul asta. Dar nu-i problema fiindca am privit mai departe de rautatea lor si mai exact la firul Teleormanului care e cam la 1 km. Ce am gasit in lungul lui depaseste orice asteptare si descurajeaza orice prost cu ganduri negre. De exemplu in lunile mai si iunie intr-o singura ora pot aduna o jumatate de caruta. Pentru cine nu a folosit aceasta planta in mod abundent pentru gradina, iata constatarile mele: Folosita regulat, nu chiar zilnic dar macar la doua zile, in forma de "topitura" relativ concentrata si administrata prin stropire din vermorel, nu numai ca hraneste excelent plantele din gradina si le ofera si o oarecare protectie impotriva insectelor, dar hraneste pamantul cu efect de latenta mare pentru multi ani, culoarea pamantului virand spre negru dupa numai 1-2 ani. Repet, chiar daca cumva se muta gradina si terenul ramane in repaus, ramane pentru cel putin 3-4 ani brun inchis si suficient de friabil din cauza humusului acumulat. Folosesc unul sau doua hardaie dreptunghiulare, mai mult intinse, le pun in bataia soarelui si au fiecare cam 80 litri. Le umplu cu apa, si pun in fiecare cca 2 sacose de urzici cat mai crude alternat, la distanta de 3-5 zile, asta ca sa am continuitate, fiindca "topirea" dureaza cca 1 saptamana. Sper ca am fost inteles cu alternanta intre ele. Rezulta o o "chestie" care intoarce pe dos nasul omului.... trebuie ori sa te obisnuiesti ori sa fi intr-un anumit fel ca sa nu-ti pese absolut deloc. Pusa in vermorel si stropita zilnic pe rosii, ardei, pepeni, capsuni si chiar pe meri face minuni. Minuni pe bune. Toate capata un gust incredibil in contrast cu putoarea care iese din pulverizarea ei. Partea buna este ca nu dureaza mai mult de o juma' de ora. Mirosul nu e ca de la animale, dispare repede, nu intra in piele, ba dimpotriva, eu de la un moment mi-am dat seama ca imi schimba in bine dispozitia. Incercati si nu veti regreta. ;) Luati in considerare cenusa curata de lemn mai ales cand alegeti sa lucrati cu concentratii mai mari, si nu numai pentru "ceaiuri" ci si ca adaos la mranita sau direct pe suprafata pamantului si o greblati, pentru amestec. Cea mai sensibila din gradina la deficitul de calciu este rosia care face niste pete negre mari cam de 4-6 mm diametru. In exces, nu dauneaza dar nu data toata odata, ci treptat ca sa intre treptat in compozitia pamantului. In plus, nu veti avea niciodata pamant acid, este un regulator cu capacitate de tamponare destul de mare, cam la fel cu cea a dolomitei. Cea ce ramane in hardau (tulpini si frunze aproape lichefiate) nu le aruncati, le faceti mulci in jurul puietilor de pomi si in fiecare an primavara adunati de sub "colacul" care s-a strins in cursul verii si a scazut in inaltime toamna-iarna, un produs fin si negru, gata bun de folosit in amestec cu pamant simplu pentru rasadurile anului in curs. Rasadurile crescute pe chestia asta sint de o calitate excelenta si ca prezentare generala, dar mai ales ca viteza de crestere. Sa mai adaugati si f. putina mranita de oaie si cenusa curata de lemn, cat mai alba pentru siguranta pH-ului neutru spre f. slab bazic. Incercati ce v-am scris in paralel cu ceea ce faceati anual in mod curent ca sa vedeti diferenta. Ca proba martor. Si de ce nu, diversificati reteta si cu litiera de padure, (putregai negru de sub stratul gros de frunze, se trage farte usor la sita). Am mai incercat anul trecut si cu volbura ca mulci in jurul unui smochin tinerel, pusa in cantitati destul de mari fiindca am avut de unde lua. Rezultatul a fost ca de la 15 cm cat a avut in februarie cand am taiat lastarul si l-am pus in borcanul cu apa pt inradacinare, in mai l-am plantat, iar pana in octombrie mi-a ajuns pana la brau facand o tufa de cca 4-5 lastari vigurosi si a reusit sa lege cca 12 smochine. Cca un sfert au depasit 2 cm diametru, dar nu au reusit sa se mai coaca. Au degerat si au cazut. Acum lastarii s-au scurtat considerabil sub jumatate din cauza mea ca nu l-am protejat dar si ca erau cruzi si necopti, alti smochini tot ai mei nedegerand fiind de varsta mai mare, astia se opresc din crestere prin august si au timp sa-si coaca lemnul si nu degera. Ma opresc aici ca sa nu va mai plictisesc, doar ca las ca sfat sa incercati orice, cu conditia sa faceti comparatii cu probe martor. Apropo.. floarea cea galbena se numeste Kalanchoe blossfeldiana, are variate culori : rosu, alb, si de cativa ani am vazut ca au aparut si cu flori duble, si asa vad ca este si a dvs. N-am apucat sa va felicit pentru gradina si placerea cu care o sustineti, si bravo pentru sera... aveti inclinatii tehnice ca de baiat; eu de 9 ani ma chinui si aproape ma jur in fiecare an ca "la anul" sigur imi fac si eu sera visurilor mele, echipata cu soba racheta (catalitica) pe care am reusit doar sa mi-o fac in casa si de atunci costul incalzirii pentru mine e aproape 0. Nu stiu cum o sa ma descurc ca vremurile sunt tulburi. Gata. Va doresc sanatate si personala si plantelor, sa le consumati cu placere. :) Am descoperit canalul azi, am sa-l rasfoiesc cand ma intorc sa mai vad ce si cum...
Velcea Iulian
Acum 28 Zile
@Idealika Studio Revin si postez din nou aici fiindca aici am spus ca ma abonez ca sa nu pierd canalul neputand sa mai adaug ceva. Doamna, am intrat in pagina canalului dumneavoastra crezand ca intru intr-un canal depre gradinarie, l-am descoperit din cauza clipului despre ceaiul de iarba si am venit si eu cu experientele mele ca adaugire. Din cauza celor descoperite, am crezut ca n-o sa-mi revin prea curand... Am cazut impuscat. Am ramas fara cuvinte "de Matty" si pentru ca tot am fost turist 3 zile la ai mei le-am povestit si lor ce am vazut... La capitolul asta ma vad incapabil sa pun si intrebari. Habar n-am nici cum sa va felicit pentru performanta. Sunteti "rara avis". Vad ca in doar patru ani ati reusit sa faceti un compendiu sau o carte de bucate audio-vizuala, care pentru orice varsta... e de aur. Ma depaseste, ma opresc aici pana nu scap vreo prostie. Ma inclin...
Idealika Studio
Acum lună
Ador sa citesc ce si CUM scrieti ! "Phoaaa" ..:) ce bine ca mi-ati scris despre ardei iute, stiam de el , dar nu si cum sa-l prepar.. Poate, cand mai intrati aici, imi spuneti si mie, va rog ? Pace multa va doresc si eu si drumuri libere sa aveti ! ..ca naspa sunt peste tot :))
Velcea Iulian
Acum lună
@Idealika Studio Ce repede ati raspuns ! :) Mi-am adus aminte ca am surprins pe net o discutie in engleza a doi tipi ... dar nu mai stiu canalul... oricum ce e mai important este ca am prins o idee foarte interesanta a unuia dintre ei. Omul spunea la un moment dat ca decat sa recurgem la plicul cu antifungic sau insecticid atunci cand e prea tarziu, mai bine mai din vreme sa ne facem un obicei din a urmari in natura plante care contin substante de lupta eficace care maresc presiunea asupra daunatorilor. Un exemplu ar fi palamida in fisa careia eu am citit ca are cateva pricipii si substante antifungice. Si avea dreptate omul la cand a pus in discutie intrebarea de baraj : ati vazut vreodata palamida sa sufere de "brumare" sau fainare sau de rugina care apare pana si pe usturoi ? Fireste ca nu ! a raspuns celalalt si a ramas chiar uimit de ce a continuat primul : - Obisnuiti-va sa va uitati si la "balariile" care nu fac boli si intrebati-va de ce, dupa care urmariti-le fisa horticola descriptiva, pentru ca acolo veti intelege ca Dumnezeu ne-a lasat de toate, numai noi suntem vinovati ca am uitat de ele din cauza tentatiilor veacurilor, a dezinteresului general, si lipsa de comunicare intre generatii. Lasati viciile si cautati virtutile pierdute ! Continui cu pelinul. Multa lume stie ce fac mustele in prezenta sevei lui. Eu am haladuit pe garla dupa una care seamana cu el dar e mai inalta si face niste flori galbene fara petale cam de 6-8 mm. Uite am un "lipsus" si nu-mi aduc aminte numele ei, dar vara cand pun un buchet de vreo 20 de fire in glastra in dormitor, in noaptea aia toti tantarii ingheata. Phoaaa... ce lapsus am. Gata mi-a adus aminte :))) Vetrice se numeste. Cautati pe net, e info si poze garla. Atentie totusi, prea multa sa nu dea dureri de cap rosiilor. Parca stiam ca in doze foarte mari apare si efectul fitotoxic. Deci modertia e de aur mereu. Mai departe - lipanul (brusturele ) si tataneasa scoate de la adincimi mari microelemente mai greu accesibile ierburilor obisnuite. Am vazut si efectul lipanului, dar au urmat veri secetoase si s-a cam rarit. De atunci il ajut prin ai raspandi semintele cand ma duc la pescuit sau la urzici. Poate nu v-ai gandit niciodata la infuzia de piper iute si ardei iuti. Inca nu am dat cu asa ceva dar daca "mustele" ma vor provoca am sa trec si la arma asta. Si la chestia cu ceaiul de iarba si de urzici obisnuiti-va sa adaugati cantitati f. mici de sulfat de cupru. Sa zicem ca 1-2g la 100 litri de "ceai" ar fi o medie. Daca presiunea manei tomatelor sau a ardeilor e mare in gradina voastra folositi doza asta aproximativa pina cand pamantul isi face o mica resursa. Daca mana nu va da batai de cap, lasati-o mai usor cu cupru. Oricum ar fi sa nu va speriati de el niciodata in doze mici fiindca NU e toxic. Gradinarii si producatorii organici si bio il recunosc ca fiind singurul tratament mineral "safe" . Ba chiar, daca el lipseste din sol e foarte grav, iar vegetalele lipsite de acest microelement nu sunt "complete", sunt carentate. Cam atat pt acum e si tarziu si maine trebuie sa fac un drum. Naspa. M-am abonat sa nu pierd canalul. Reusita in tot ce faceti si pace voua ! :)
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc foarte mult pentru tot ce mi-ati scris ! Am descoperit si eu urzicile asta vara, am facut rost o singura data de niste urzici mari si pline de seminte. Nu am mai avut de unde sa iau sa pot filma, pentru ca sa arat tuturor. Am folosit cateva zile si plantele au explodat in recolta. Am avut vinete si ardei pana in decembrie, inclusiv, pentru ca a fost si destul de cald afara. Stiu si despre cenusa, dar am avut foarte putina. Acum am strans ceva mai multa de la fiecare foc din semineu. Deasemenea, am infiintat de asta toamna, o cutie de carton in care strang toate foile de ceapa si usturoi. Sunt excelente si ele, mai ales la castraveti si ardei, atat ca ingrasamant cat si impotriva afidelor, musculitelor si paianjenilor. Exista un procedeu din 3 pasi : drojdie, cenusa si ceai din foi de ceapa, pentru ingrijirea si stimularea castravetilor si ardeilor, atat in sera cat si in gradina. Am sa vi-l arat la vara cand il voi folosi. Pana atunci pastrati toate foile de ceapa, cand o curatati la mancare ! O seara frumoasa ! Si DA, stiu de gluma, chiar peste medie !
Camelia Pascu
Acum lună
Puteai sa le pui direct in sacul de folie, de ce muncesti de doua ori la acelasi lucru?
Idealika Studio
Acum lună
Ingenios ! Asa trebuia sa fac si sa vezi doar un sac negru... Asta e tot ce ai retinut din filmulet ?! ...
Camelia Pascu
Acum lună
Bagi dierect in sac, e mic recoltorul, incape usor in sacul ala mare, doar il răstorni!
Idealika Studio
Acum lună
Pentru ca iese greu din lada, fiind uda, si imi trebuie maini sa tin si sacul, cand bate vantul. Nu am decat doua maini...
Rodica Cerceloiu
Acum lună
Doamna, esti multilateral talentată! La multi ani !
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc foarte mult ! La multi ani !!
Radu Florin
Acum lună
Eu am imprastiat direct la baza legumelor.Ardeii kapia s-au facut luuungi si grosi.Celelalte soiuri nu.
Idealika Studio
Acum lună
La mine a functionat la toate. Incercati si cu urzici, in loc de iarba, Dar neaprata diluati ceaiul de urzici : 1/10 litri de apa.
moisei1365
Acum lună
buuuuuun, dar ceaiuuuuuul?! altfel, minunat ce am văzut!
Idealika Studio
Acum lună
Acesta este ceaiul : iarba fierbinte in apa calda de la soare. Nu il fierbem pe foc. :) Ma bucur daca va foloseste ! O seara frumoasa !
NICOLAE STANCU
Acum lună
Ma bucur ca am văzut asa ceva, mulțumesc. Am și o rugăminte, spuneți-i cum se polenizeaza toate în sera? Mulțumesc.
NICOLAE STANCU
Acum lună
Mulțumesc, La mulți ani!!!
Idealika Studio
Acum lună
Cu placere ! Multumesc si eu foarte mult ! Mai putem pune un ventilator, daca nu bate vantul
NICOLAE STANCU
Acum lună
Mulțumesc, La mulți ani pentru mâine!!!
Idealika Studio
Acum lună
Trebuie sa scuturam usor tulpinile florale ale rosiilor, in fiecare zi. In plus, mereu sunt usile serei deschise si vor intra albine, de-asta e bine sa punem si cateva flori si plante aromate care sa le atraga. Cu drag !
FLORICA TUDOR
Acum lună
Aș vrea să vă întreb ce faceți cu iarba care rămâne după ce folosiți apa?
Idealika Studio
Acum lună
Cu drag !
FLORICA TUDOR
Acum lună
@Idealika Studio mulțumesc mult
Idealika Studio
Acum lună
Am aratat in filmulet, pe brazda cu rosii de Buzau : putem folosi iarba ramasa la mulcire, adica o asezam pe brazde si o lasam acolo sa imbogateasca solul.
Bogdan Goia
Acum lună
Când se seamănă bobul?
Idealika Studio
Acum lună
In Mai-iunie il semanam. Este delicios !
Miha52 Tenica
Acum lună
Felicitãri...arata superb...multa muncã dar se merita....RESPECT
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc ! O noapte frumosa !
Nicolas
Acum lună
Felicitari.....frumos, natural si multa munca😘
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc ! Multa munca, dar in aer liber este o placere. O seara frumoasa !
Margareta Corbeanu
Acum lună
Foarte frumos ați amenajat grădină.
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc mult !
Margareta Corbeanu
Acum lună
Felicitări stimată doamnă . Am și eu o întrebare. Cicoarea o replantați? Sau rămîne acolo pe loc cum a răsărit. Vă mulțumesc.
Idealika Studio
Acum lună
Cu drag ! Fiti binecuvantata !
Margareta Corbeanu
Acum lună
@Idealika Studio Vă mulțumesc frumos pentru lămuriri.Zi Binecuvântată vă doresc.
Idealika Studio
Acum lună
Nu am folosit samanta, ci radacina de ghimbir. Insa, inainte de a planta, taiem radacinile in bucati si punem doar partea cu lastarul, sau cu 2-3 lastari, mai intai in apa, in casa la caldura, pana se se inverzeste putin lastarul. Deasemenea, udam bine dupa ce i-am plantat 2-3 zile.
Margareta Corbeanu
Acum lună
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns Ghimbir am pus și eu anul trecut în grădină ,rădăcină de la Hipermarket Dar nu mia răsărit nimic Există sămînță specială sau altceva?
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc ! Am mai rarit cicoarea si ceea ce am scos, am replicat in gradina. Cu drag ! O zi frumoasa !
dana677
Acum lună
Doamne ce voce calda ai! o placere sa te ascult!
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc foarte mult ! O zi minunata !
Maria Nastase
Acum lună
O gradina frumoasa o splendoare
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc foarte mult ! O primavava minunata !
Filarera Pintilie
Acum lună
Mulțumesc. Și gazonul.
Idealika Studio
Acum lună
Cu drag ! O primavara minunata !
Natalia Cobileanschi
Acum lună
Sunteți bravo! Aveți o grădină foarte frunoasă. îmi place mult și mi-aș dori să am și eu așa o grădină.
Elena Szabo
Acum 6 Zile
Mulțumim, pelinul și cu usturoiul la ce cantitate de apa, multumesc
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc frumos ! O primavara minunata !
Gina Voicila
Acum lună
Felicitari draga doamna !!!
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc frumos ! O primavara minunata !
Ioana Geamanu
Acum lună
Buna dimineata!Va rog sa-mi spuneti cum pot sa scap de viermi sarma si muculita alba. As dori o solutie bio,pentru ca nu vreau chimicale.
Idealika Studio
Acum lună
Cu drag !
Ioana Geamanu
Acum lună
@Idealika Studio Va multumesc foarte mult.
Idealika Studio
Acum lună
Impotriva viermilor sarma vedti aici : peskiadmin.ru/ro/kak-izbavitsya-ot-provolochnika-na-ogorode-vesnoi-provolochnik-v-ogorode.html Pentru musculita alba eu folosesc ceaiul de urzica si putin detergent de vase. La 10 l apa statuta pun 1 litru ceai de urzici si o lingurita detergent vase. Spreiem bine frunzele plantelor.
MUZICA PENTRU SUFLETUL MEU DANA
Acum lună
CUM FACETI COTETUL DE GAINI?
Idealika Studio
Acum lună
L-am facut, il puteti vedea aici : rofilm.info/much/video/pafgc2ZkZF6QwIc
Florea Ionut Berechet
Acum lună
DIN URZICI E MULT MAI BENEFIC !
lee p
Acum 21 o Zi
Si Tataneasa e buna numai aceste doua plante nu sustin dezvoltarea radacinilor, nitrogenul da cresterea exterioara atunci unde e balanta intre radacini si partea verde. Cu respect.
Idealika Studio
Acum lună
Da, este excelent sa ai urzici. Dar daca nu avem si iarba este minunata.
Maria Radescu
Acum lună
🦋❤🦋
Doina Cojocariu
Acum lună
M am abonat ! M at I emotional cu randunelele!
Idealika Studio
Acum lună
Fiti binevenita si va doresc o primavara cu mult soare si randunele in suflet. O seara frumoasa !
Angela Ahmad Tanasescu
Acum lună
Sanatate si mult bine .Sa fiți binecuvantata.
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc, la fel !
Dan
Acum lună
Am văzut undeva că se lasă la fermentat mai multe zile,până când se lasă la fund iarbă. Purină de urzici,se pun 5 kg de plante la 10l de apă se lasă 15 zile se strecoară .Se folosește 100ml la 10 l de apă .Nu se udă frunzele și nici tulpinile. Se păstrează concentratul în bidoane de plastic sau sticle. Nu se folosește nediluat. Poate fi toxic!
Idealika Studio
Acum lună
Da, am folosit si urzici asta vara. Minunate. O zi frumoasa !
Dan
Acum lună
Purină, e bun și câteva urzici.
OnlineMarketing Videos
Acum lună
Dar nu era mai bine sa folositi o scurtatura? Puneati iarba din masina de tuns, direct in saci. Nu mai faceati omunca de 2 ori sa o puneti in roaba, apoi din roaba in saci. Sau mai simplu, din roaba o varsati intr-o gramada undeva in gradina.
Idealika Studio
Acum lună
Nu e mai simplu s-o pui direct in saci, pentru ca nu am 4 maini. Daca bate vatul sacul nu sta deschis, si daca tin sacul nu pot scoate iarba din din lada masinii. In plus am vrut sa vedeti cata iarba sa folositi la un butoi cu apa.. E mai importnt cat am muncit eu, sau ce va arat aici ?! Daca puteti sa puneti iarba direct in sac, foarte bine, puneti-o d-stra.
Nina Pavel
Acum lună
Cam înghesuială! Felicitări!
Idealika Studio
Acum lună
Inghesuiala, dar totul a fost foarte fericit, iar eu am avut tot ce mi-a trebuit. Multumesc frumos !
Alexandru Ene
Acum lună
Că să protejați scândurile și să nu se adăpostească dăunători in interior, vopsiți cu ulei de mancare. Eu am dat și pe cutiile de stupi, este de durată si foarte bun.
Alexandru Ene
Acum lună
@Idealika Studio Eu m-am referit stric doar la ce este din lemn natur, pentru că se descompune repede și va fi și adăpost pentru dăunători, plus mucegaiuri. Încingeți uleiul și aplicati cat mai cald că să penetreze cat mai mult. Așa zisul ulei de mâncare este de fapt un ulei obținut din un procedeu chimic și nu periclitează climatul învecinat comparativ cu uleiul de in chimic. Când am avut posibitati cumpăram o cantitate mai mare de ulei de in natural care este cu puțin mai bun decât uleiul de mâncare. Pe partea din interior, înlăturați pământul și când se usucă aplicați uleiul. Eficienta maximă și timp îndelungat este dacă la un litru de ulei adăugați 50-10ml de ulei ars de motor. După uscare, aprox 48 ore nu pătează. Și la coteț este foarte bun. Am două porți la un râu în pădure și sunt bune și acum, construite din 2003 de când am cumpărat pământul aici la munte. Nu dați doar cu ulei ars sau ulei de in chimic, cum folosesc majoritatea.
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc frumos ! Eu am protejat sera pe tot perimetrul cu tabla. Am sapat de jur imprejurul ei, pe exterior si am ingropat tabla, perpendicular in sol in prelungirea peretilor, pe care am prins-o in suruburile de la baza policarbonatului. Dar am sa ung si cu ulei. Oare merge si la cotetul gainilor ?!
Alexandru Ene
Acum lună
Nu este de ajuns cât ne-au îmbolnăvit oculta cu covrigu, ne mai arătați și dvs o grădină răsfățată.
Alexandru Ene
Acum lună
@Idealika Studio Aici in munți nu există mască și nici maimuțe inbotnițate, decât cerul și mama natură.
Idealika Studio
Acum lună
Tocmai in cotrapartida va arat gradina "rasfatata" : sa va inspir sa o aveti si sa puteti manca gustos si sanatos. In plus, stati la aer ..fara masca :))
Alexandru Ene
Acum lună
Singur este o cârtiță dedesubt care se joacă la aparatul acela. Mai bine puneți o bucată mică cat o nucă de carbit și va fugi definitiv la vecini.
Alexandru Ene
Acum lună
@Idealika Studio Carbit se găsește de regulă la cei care vând materiale de construcții, dar unul mai dotat cu f multe produse, pe la comune sau orașe. 0.5-1 kg va ajunge, ținut în borcan închis bine.
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc ! Nu cred ca este o cartita acolo. Chiar am avut una in caminul de de apa, care mi-a facut mari probleme ani la rand, sapa si imi astupa apometrul si robinetii din camin. De cand am pus acest dispozitiv, a disparut, caminul fiind la 15 ml distanta. Dar e de retinut si ideea cu carbit, imsa nu stiu de unde se cumpara ...
Dumitru Ocheanu
Acum lună
Multumesc ptr raspunsul privind promptitudinea modului de aplicare .Respect !
Idealika Studio
Acum lună
Cu drag ! O seara frumoasa !
Dumitru Ocheanu
Acum lună
O k compozitia, dar nu prezentati cum o folositi .Doar prepararea ,nu ma convinge ....🤔..
Idealika Studio
Acum lună
Udati plantele la radacina, in mod obisnuit.
Lili Liliana
Acum lună
Acel patrunjel imens este pastanac😀 si creste si mai mult! Felicitari pt tot
Idealika Studio
Acum lună
Da, pastranac a fost. A crescut foarte mult, dar i-am tot taiat din frunze, care au crescut la loc. Dar, dupa ce ardeii sa-u inaltat, nu m-a mai deranjat si l-am lasat sa creasca cat a vrut el (adica destul ! ) Insa, mi-a prins foarte bine toata iarna. Multumesc ! O noapte linistita !
Mariana Ijdelea
Acum lună
Vrem să ne hrănim sănătos,muncim cu drag...
lee p
Acum 21 o Zi
A minca sanatos e tot ce creste la lumina soarelui nu in sera. Dumnezeu a creat totul ptr noi. Fii binecuvintata.
Idealika Studio
Acum lună
Cam asa. Si sa le avem la indemana, nu mai mergem la piata.
Valerica Popescu
Acum lună
Vă mulțumim pentru aceste rețete minunate
Idealika Studio
Acum lună
Cu drag !
Nicoleta Olteanu
Acum lună
Vă admir doamna Marina și vă doresc multă sănătate și să aveți parte de multe binecuvintari cerești și pământești!
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc din suflet ! La fel va doresc si eu draga Doamna ! Si o seara frumoasa !
Mihaela Turica
Acum lună
Marina, am citit pe yootube de la un francez ca limaxii nu ataca plantele incercuite de o coroana de 5_ 6 spire de sarma de cupru de la vechi instalatii de lumina la care se scoate
Idealika Studio
Acum lună
Multumesc frumos !! Am sa incerc si asa. O seara frumoasa !
Mihaela Turica
Acum lună
partea de plastic.
Tita Iablanita
Acum 2 luni
foarte frumos bravo...
Idealika Studio
Acum 2 luni
Multumesc !
Mariana Circiu
Acum 3 luni
Sunteți un exemplu ! Vă voi ”fura” din acest an mă stabilesc de tot la casa moștenită! Superbă grădină!
Marian Vasile
Acum 25 Zile
@Idealika Studio Asa este Stimata Doamna ca asa ne- au învațat Sfinții Părinți Părintele Iustin Parvu , Părintele Paisie Aghioritul și alți Părinți cu har, ca să ne pregătim pentru vremurile care sunt în desfășurare. Tare ma bucura oamenii ca Dumneavoastră care înțeleg vremurile. Dumnezeu sa va ajute!
Idealika Studio
Acum 3 luni
Va felicit pentru alegerea facuta !! Acesta va fi viitorul, cei intelepti vor avea curte si gradina, vor deveni tot mai independenti, mai sanatosi si mai fericiti ! Multumesc frumos !
Olguta Catu
Acum 3 luni
Felicitari, Doamna Marina!Sa va bucurati de recolta din gradina si din sera.
Idealika Studio
Acum 3 luni
Multumesc foarte mult ! La multi ani !
Olguta Catu
Acum 4 luni
Ce ne ati prezentat in clip sunt pentru gradina neacoperita ori pentru sere? Eu locuiesc la munte inPetrila, vara, totdeauna la pranz avem ploi,iar mana face ravagii atat la gradina, dar si la pomii fructiferi.
Idealika Studio
Acum 4 luni
Pentru toate plantele, atat din gradina, cat si din sere. Este un ingrasamant naturl fantastic. Folositi-l cu incredere, veti fi uimita de rezultate. La multi ani ! pentru ziua nationala
Olguta Catu
Acum 4 luni
Bravo...ooo! Doamna draga imi place nespus ce a-ti realizat. Va admir si va urmaresc.
Idealika Studio
Acum 4 luni
Multumesc foarte mult ! O seara frumoasa !
Liliana Izdrea
Acum 5 luni
Culturile sunt ft frumoase dar Doamne fereste dar de ce nu puneti iarba direct in saci din cositoare????!!!! Sa va faceti de lucru de doua ori fara rost si sa spalati si roaba plus ca inhalati mirosul si va imbolnaviti de alergii ????!!!
Idealika Studio
Acum 5 luni
Chiar, Doamne fereste ! D-na, va dau aici o solutie extraordinara si va "impiedicati" de lucruri marunte si fara rost... In primul rand ca am stat cu aparatul de filmat dupa mine, ca sa va pot arata asa ceva si e mai greu sa-l mut de 7 ori, in 7 locuri, cu mainile verzi, de la iarba cosita si umeda... In al doilea rand, am vrut sa va arat cam cata cantitate de iarba e necesara pentru un sac, sa stiti sa-l folositi corect. Iar la final, se pare ca nu stiti cat de bine miroase iarba cosita si neavand ierburi salbatice in curte, nu ne putem "imbolnavi de alergii" iar roaba nu se murdareste, e iarba curata din curte... Nimic nu va multumeste, nici cand primiti ceva gratuit, iar Dumnezeu ne arata atata bunavointa, pentru care ar trebui sa fim total recunoscatori !! .... De-asta se supara pe noi, ca avem numai ganduri intunecate si mandrie...
Lili Liliana
Acum 6 luni
Este minunata gradina si sera dar patrunjelul din sera cel imens este de fapt pastranac de aceea este asa mare. Sanatate va doresc!
Idealika Studio
Acum 6 luni
Am pus seminte de patrunjel. Am pus aceleasi seminte si in gradina unde, a iesit normal. Am inteles ca asa se dezvolta in sera, mai mult decat in spatii neprotejate. Pe viitor, numai gradina scrie pe el ! :))
Atelier Rochii Sukare
Acum 7 luni
Ce frumos !!!
Maria Dinescu
Acum 7 luni
Bella bellissima gradinã Imi place şi sera sinteți o bravissima gospodinã brava bravissima Dumnezeu sã vã binecuvinteze pupici👄👄❤❤
Stefania Temelie
Acum 7 luni
Si eu am un solar construit de sotul meu in primavara aceasta, de 18m patrati. Udam cu picatura. Dv-stra cum udati plantele in sera si pe afara? M-ar interesa ce sistem de udare folositi, in ce cantitate si cat de des udati, fiindca atunci cand nu udam cu picatura la noi pamantul se betona efectiv. La dv-stra pamantul este afanat ca dupa ploaie. Multumesc mult pentru toate sfaturile generoase pe care le postati.
Stefania Temelie
Acum 7 luni
@Idealika Studio multumesc frumos pentru raspuns. Am avut in solar rosii, 10 fire de castraveti, 6 fire de telina, 6 fire de sfecla rosie, patrunjel frunze, leustean, loboda iar ardei si gogosari cate 10 fire. Am mancat din 10 iulie salata de rosii, ardei si castraveti in fiecare dimineata cu diverse alte produse. Am facut ciorbe de zarzavat cu frunze de sfecla, loboda leustean. Rosii am recoltat cam 70v- 80 de kg. Am doua fete si multe s-au impartit la trei familii. Ma inspirati teribil atat la bucatarie cat si la gradinarit. Toamna imbelsugata si binecuvantata!
Idealika Studio
Acum 7 luni
Si al meu tot 18 mp are. Eu ud cu o galetusa cu apa din butoi, statuta macar 24 de ore. Le ud la 2 zile, seara, pun cate 2-4 litri de apa la fiecare planta, udand si pamantul din jur, in acelasi timp. Sincera sa fiu, de vreo sapatamana de cand s-a racorit nopatea, am schimbat si le ud dimineata foarte devreme, cand pamantul este rece, cu apa direct de la retetea. In gradina ud tot cu apa din retetea (de la pompa deci) tot la doua zile, seara. Cu mare drag ! Spor la treaba si la recoltat !
Elena Matei
Acum 7 luni
Vă rog să -mi spuneți,dacă este seră sau solar. Mulțumesc!
Idealika Studio
Acum 7 luni
Este sera. Solarele sunt acoperite cu folie. Cu drag !
Elena Matei
Acum 7 luni
Felicitări pentru așa gradina frumoasă!
Mina Niculita
Acum 26 Zile
7uuuuuuuuu7uuuuuuu77uuuuu7uuu7uuuu7uuuuuuu777uu7uuuu7uuuu7uuu7uuuu777uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Stanculescu Lucian
Acum 7 luni
Multumec
Victoria Rotaru
Acum 7 luni
O binecuvantare. Imi pare atat de rau ca v=am descoperit atat de tarziu. Multumiri si salutari din New York.
Maria Ionita
Acum 7 luni
efectiv m-ati lasat fara cuvinte si m-ati facut sa plang. Asa ar vrea Dumnezeu sa traim, avem suficiente resurse in tara sa nu consumam din import alimente care ne aduc boli. Felicitari, sa va dea Bunul Dumnezeu sanatate
ioana moise
Acum 20 Zile
Multumesc pentru tot !
Jakob Dwayne
Acum lună
@Diego Antonio i am trying it out right now. Seems good so far :)
Diego Antonio
Acum lună
dont know if anyone gives a shit but last night I hacked my friends Instagram account by using Instaportal. Just google for it xD
ELB
Acum 7 luni
Stimata doamna, in alte vremuri, demult, ori toata lumea stia aceste practici ale pamantului si s-au pierdut, ori era o invatatura esoterica, transmisa in cine stie ce ritual cu reguli stricte. Ce usor e acum sa le aflam ! Totusi e o problema, unde mai gasim noi oameni atat de binevoitori si de senini sa ne invete ?Multumiri pentru tot.
Idealika Studio
Acum 7 luni
Se pare ca mai gasiti oameni :) sa va fie de folos ! O zi minunata !
Nastasa Negrut
Acum 7 luni
Slava lui Dumnezeu ca v- a adus in viata mea! Ma bucur ori de cate ori cunosc oameni vrednici de cinste, in toate domeniile.Domnul sa va ocroteasca mereu si sa ne fiti alaturi pentru ca suntem multi care avem nevoie de sfaturi utile.Domnul sa ne ajute sa sporim in toate cele bineplacute Lui.
Idealika Studio
Acum 7 luni
Multumesc foarte mult, in primul rand, nu pentru ca mi-ati adus mie o apreciere, ci pentru ca ganditi asa. Noi, romanii, am fost un popor foarte muncitor. Cu drag va voi arata tot ce stiu sau aflu mai nou, pentru a va fi util in gospodarie. Aveti o educatie crestina, care va face un om veritabil ! Multumesc si eu ca v-am cunoscut aici. O zi minunata !
Luminita Tufor
Acum 7 luni
Iubita mamii ai o sera și o grădină minunată!Te admir,ți.am mai spus și.n alte dați!Sper din suflet,să reușești în tot ce faci!Cu ce legi tu plantele,rafie sau ce,și de unde iei?Am văzut acum Bobul cu flori superbe alb cu negru,l.am văzut si crescut,arată că fasolea albă, după cum văd eu,dar tu îi spui Bob!Ce este de fapt?Îți mulțumesc pt tot!
Idealika Studio
Acum 7 luni
Multumesc frumos ! Pentru legat plantele folosesc rafie, se gaseste la orice magazin. Eu cumpar de la un magazin cu materiale de constructii, din cartier, unde aduce si ustensile penru gradina, inclusiv zeama bordeleza pentru stropit copacii si rosiile. Bobul este defapt fasole fava, dar la noi se numeste bob. Are boabele mult mai mari decat boabele de fasole, iar daca sunt crude, au gust asemanator cu mazarea. O seara minunata !
Leila Caraz
Acum 8 luni
Felicitari pentru frumoasa gradina !🌹 faceti salata de Tabouli cu pătrunjelul ca este foarte sănătoasa si delicioasa 👌 Dumnezeu sa va protejeze grădina si sa va dea belsug si sănătate 🌹
Leila Caraz
Acum 8 luni
Idealika Studio ♥️
Idealika Studio
Acum 8 luni
Multumesc frumos ! Da, fac foarte des salata Tabouleh, am si publicat-o deja de 1-2 ani. Si d-stra sa fiti binecuvantata si sanatoasa !
Mariana Lenuta-Moisa
Acum 8 luni
intradevar, un colt de rai. pt limaxi, coji de oua zdrobite grosier, sau ratuste.
Mariana Lenuta-Moisa
Acum 8 luni
@Idealika Studio da. cat despre ratuste, sant ele mai ,,boeme,,, ma bucur ca le-ati facut ,,piscina,,, lor, cat despre dresaj, la anul. fericire, sanatate, un loc binecuvantat si plin de energie pozitiva. sa va umple inima si sufletul. ce mai fac catelusii?
Idealika Studio
Acum 8 luni
Ce idee buna, nu m-as fi gandit cum sa dresez o ratusca.. Multumesc frumos ! Problema este cand sunt rasadurile mici. Acum, ca plantele sunt mari, nu mai am aceasta problema. Dar pana si ardeii mancati atunci, si-au reveni si acum sunt plini de flori. Problema cu ratustele este ca fac foarte multa mizerie... Chiar astazi am terminat de facut un loc al lor pentru scaldat. De maine le pot lasa sa se scalde in voie. Pana cum le-am tot pus un lighean in curtea gainilor, dar fac foarte multa apa pe jos si gropi in pamant, apoi iara beau apa (non-stop apa !) pe care o murdaresc, pentru ca au ciocul plin de noroi...
Mariana Lenuta-Moisa
Acum 8 luni
@Idealika Studio da, scumpa doamna, dresati, o ratusca, o hraniti cu limxi , asezati, pe niste buruienii, si incet, incet, ele invata, , si apoi, le puteti lasa , in voie, mananca numai melcii, si gradina e salvata.
Idealika Studio
Acum 8 luni
Multumesc foarte mult ! Nu stiu de unde sa iau o rata dresata, sau sa dresez una dintre ale mele...
Mariana Lenuta-Moisa
Acum 8 luni
@Idealika Studio intai trebuie una dresata, si apoi invata si celelalte, dar e sigur cu coji de ou, si e bio. ,toate cele bune.
Maria Gheorghe
Acum 8 luni
Vara cum stați cu temperatura in sera?
Idealika Studio
Acum 8 luni
Este foarte cald... Dar aerisesc permanent si am inlaturat frunzele inferioare ale rosiilor, pentru aerisire cat mai buna. Deasemenea pun furtunul cu apa pe aleile dintre brazde si las apa sa curga pana balteste. Fac asta aproape in fiecare dimineata. Chiar astazi am sa pun o plasa de umbrire PESTE sera si o prind in suruburile de sus. Mai rau este ca noptile deja au devenit foarte reci, deci avem un stress termic mult mai mare ...
Marci Ganescu
Acum 9 luni
Felicitări!!!!sunteți o gospodină desăvârșită din toate punctele de vedere👍👍👍👋👋👋👋
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc foarte mult ! Nimeni nu este desavarsit, totdeauna avem inca de invatat, dar ma straduiesc sa stiu cat mai multe si le impart cu ceilalti, spre binele tuturor. O seara minunata !
Flori Cristescu
Acum 9 luni
Cum se prepara pelinul cu cei 5 catei de usturoi pt afide
Corina Lilea
Acum lună
Ceai sau opareala.
Ella mbe
Acum 2 luni
@Nastasa Negrut pelin crește sălbatic pe câmp, pe margine de drum, înalt circa 30-50 cm, depinde de soi, frunza este albicioasa iar dacă o atingi cu mâna rămâne un gust amar (nu este toxic, bunica îl folosea în diferite combinații ca tratament sau dacă era mai înalt îl lega frumos și matură în curte, zicea că și dezinfectează )
Nastasa Negrut
Acum 7 luni
Imi pare asa de rau ca nu cunosc pelinul.Oare de unde sa cumpar seminte sa plantez? Dar de pareunjel, morcov, bob? Seminte bune, in general, de toate...
Idealika Studio
Acum 9 luni
Nu catei de usturoi, am spus gresit eu, in filmulet.. Deci corect este asa : 5 CAPATANI de usturoi tocat marunt si 1 kg de frunze de pelin se pun in 10 litri de apa calduta si lasam asa, 3 zile. O strecuram si stropim foliar. Este excelent impotriva afidelor, musculitelor, moliilor de camp, mucegai, putregai. Sper sa gasiti pelin, este minunat !
Anonimul
Acum 9 luni
👍👏
Idealika Studio
Acum 8 luni
Nu am putut surprinde minunatia intreaga, ci doar particele, atat cat a intrat pe camera. In realitate este magnific, absolut impresionant ! Toata curtea se umple de randunele, care ciripesc vesele, se rotesc in aer, planeaza, se duc si iara revin si isi hranesc puisorii. Nu pot descrie exact, in cuvinte, maretia momentului... Multumesc pentru urare ! O seara minunata !
Anonimul
Acum 8 luni
Idealika Studio Superb spectacol! Va mulțumesc și va doresc o zi cât mai minunata!💚💐
Idealika Studio
Acum 9 luni
@Anonimul Felicitari tatalui ! Iar pentru d-stra, ma bucur ca v-am putut arata spectacolul de randunele si putin din plantele mele (o parte din natura). Multumesc pentru urare ! O zi minunata, deasemenea si toate cele bune !
Anonimul
Acum 9 luni
Idealika Studio tatăl meu este pasionat ... :)dar iubesc natura,animalutele! O zi minunata ! 💚💐
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc mult ! Ma bucur ca va place si gradinaritul ! :) O zi minunata !
Rebelle Toujours
Acum 9 luni
Cârtița este protejată prin lege , sper să nu fi lăsat câinii să o omoare . 😪😪😪😪😪
Idealika Studio
Acum 9 luni
Nu i-am lasat, bineinteles ! Nu stiam ca e protejata, m-am gandit pur si simplu sa nu ia cainii microbi :)) Era foarte, foarte mare...
Rebelle Toujours
Acum 9 luni
Eu nu am văzut acest an nici o rândunică măcar ... 😪😪😪 Locuiți la mare ? Mi s a părut că aud pescărușii .....🤩🤩
Rebelle Toujours
Acum 9 luni
@Idealika Studio Acum câțiva ani am găsit și eu un arici in curte , îl lătrau câinii . L-am dus în grădina de legume , dar a dispărut ...... De atunci nu am mai văzut niciunul . Ador aricii .💙💙💙💙 De fapt , iubesc aproape toate vietățile pământului . 🙏🙏🙋♀️🙋♀️🤩🤩
Idealika Studio
Acum 9 luni
Atuci, ma bucur ca vi le-am aratat pe "ale mele" , eu ma bucur de ele in fiecare dimineata. Zilele trecute am observat ca, cele de pe sarma era puiuti si cele mari veneau, pe rand, sa le hraneasca. O minune sa pot vedea asta in fiecare zi. Locuiesc chiar pe malul marii si da, aceia erau pescarusi, care vin sa manance boabele cainilor :) Noaptea boabele sunt rezervate aricilor din curte. Am aici de toate pentru toti si ma bucur de toate. O zi minunata, cu randunele in suflet !
Rodica Constantinescu
Acum 9 luni
Bună ziua. De unde ați cumpărat pânza?
Rodica Constantinescu
Acum 9 luni
@Idealika Studio Mulțumesc.
Idealika Studio
Acum 9 luni
Panza de acoperit brazdele (cea alba) am cumparat-o de la Dedeman cu suporti si cleme, cu tot. Este foarte ieftina, dar inconvenientul este ca nu e prea inalta... Merge la rasadutile mici, primavara, doar... Panza de umbrire, cea verde, o gasiti oriunde, la magzinele cu materiale de constructii. Are 2 m latime si cimparati cati metri liniari doriti. Asta nu e chiar ieftina, dar merge, este foarte rezistenta. Eu am acoperit toate brazdele cu ea, plantele stau foarte bine, ploaia intra prin ea, dar plantele sunt ferite de grindina si ultraviolete. Primesc soare destul dimineata si dupa amiaza, cand soarele nu este foarte puternic. O zi frumoasa !
Rodica Constantinescu
Acum 9 luni
Mulțumesc mult. De câte ori se udă cu acest ceai ?
Rodica Constantinescu
Acum 9 luni
@Idealika Studio Mulțumesc mult
Idealika Studio
Acum 9 luni
Ideal ar fi sa udam la doua zile, mai ales cand plantele fac florile si fructele, cand au nevoie de nutrienti. Atentie insa, nu atingeti tulpinile si frunzele cu ceaiul nediluat, pentru ca va arde plantele, este foarte activ si concentrat ! Oricum o sa mai faceti si pauze, pentru ca nu veti avea mereu, iarba... O zi frumoasa !
Mioara Frentescu Tab
Acum 9 luni
Felicitări, spor și multă putere de munca. Și eu mă relaxez în grădina mea cu legume crescute bio. Presărați la început in jurul plantelor cojile de la oua după ce le uscați și apoi le zdrobiți. Când observați că au dispărut, continuați să puneți în formă de careuri cuprinzând mai multe plante. Avantaj dublu: scăpați de limacși și în îmbunătăți solul cu calciu. Munca aduce cele mai mari și frumoase satisfacțiile👏👏👏
Miru Bogoi
Acum 5 luni
@Idealika Studio tfelicitari pt tot ce am vizionat
Idealika Studio
Acum 9 luni
La mine sunt miliarde de melci, sunt terenuri virane in vecinatate, neingrijite si umezeala (stau pe malul marii).... Este patria melcilor aici... iar anul asta am pus rasadurile foarte mici, nu am avut timp sa le las sa mai creasca (m-am apucat tarziu sa fac gradina din cauza ploilor...)
Idealika Studio
Acum 9 luni
Ce idee buna cu scandurile ! Chiar am observat ca se aduna sub scanduri, dar nu m-am gandit sa pun asa capcane... Nu prea am loc pe brazde acum, dar fac scanduir mai mici, tot am o gramada taiate de la cotetul de pasari. Multumesc foarte mult ! O seara minunata !
Mioara Frentescu Tab
Acum 9 luni
@Idealika Studio pt limacși se face un cerc în jurul plantelor din coaja de ou mărunțită. Cojile se lipsesc de ei, ii rănesc și nu se mai pot deplasa . Eu am pus din loc in loc, capcane din scânduri. Se pun scândurile in apa sa se umecteze bine, apoi se așează pe sol. la fiecare doua zile, ridicați scândurile și îi adunați. Nu uitați să mentineti umezeala sub scânduri.🍀
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc, la fel ! Da, am pus coaja de oua pisata la radacina plantelor, pentru calciu, dar nu am stiut ca este buna si anti limacsi. Multumesc frumos !
Vera Szabo
Acum 9 luni
Sfaturi utile, multumesc.. aruncam buruienile nu stiam ca sunt nutrienti ptr legume. Kalanchoe se numeste floarea galbena, e originara din Madagascar. Va pup..
Idealika Studio
Acum 9 luni
Cu multa placere ! Multumesc si eu ! O zi minunata !
Nicoleta Stancu
Acum 9 luni
Omul sfinteste locul....va felicit, pentru tot ce faceti....minunata gradina dv...numai spun de retetele pe care le faceti...va apreciez tare mult!
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc foarte mult ! O seara minunata !
Gheorghe Sas
Acum 9 luni
Ador sa văd așa o gospodina cu atâta putere de munca,care împărtășește cu noi din tot ce știe.Multumesc ptr rețetă cu iarba nu am știut .
Idealika Studio
Acum 9 luni
Cu multa placere ! O sa va ajute plantele foarte mult ! Multumesc si eu foarte mult ! O seara minunata !
A B
Acum 9 luni
Bravo. Felicitari
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc foarte mult ! O seara frumoasa !
MIHAELA LAHAV
Acum 9 luni
Te invidiez. Într-adevăr Multă muncă dar plăcută și cu satisfacții.
Emilia Rai
Acum 5 luni
Cand udati plantele, strecurati ceaiul? Multumesc!
Idealika Studio
Acum 9 luni
Asa este. Eu vreau sa va inspir, nu sa va dau motive sa ma invidiati ( stiu ca ati spus-o la modul pozitiv ) asa ca orice lucru bun, incepe cu un vis. O seara minunata si weekend relaxant !
Viorica Berbescu
Acum 9 luni
Foarte frumoasa gradina dar si multa munca
Idealika Studio
Acum 9 luni
Pai, fara munca nu se poate nimic. Dar si multumirea este pe masura. Multumesc frumos ! O seara frumoasa !
Catalin Stoica
Acum 9 luni
Buna ziua , va mai recomand pentru anul viitor facebook.com/valcea.rasadurisinesti.7
Idealika Studio
Acum 9 luni
Buna ziua ! Multumesc foarte mult ! O zi frumoasa !
Atelier Rochii Sukare
Acum 9 luni
Un like de la mine !
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc !
Atelier Rochii Sukare
Acum 9 luni
Natura ne ofera remedii insa oamenii încearcă sa-i faca concurența prin producerea de chimicale🙄, ne otrăvim singuri
Lenuta Petric
Acum 7 luni
Multumim frumos !
Idealika Studio
Acum 9 luni
Asa este ! O zi frumoasa !
Pavel Avasâlcăi
Acum 9 luni
Foarte frumos! Spor la treaba și la recoltat.
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc foarte mult ! O zi minunata !
Adri Hajnakowski
Acum 9 luni
floarea galbena se numeste calancola . fff bine organizat, felicitari.
Idealika Studio
Acum 9 luni
Calancola, multumesc ! Multumesc si pentru apreciere si va doresc o zi minunata !
vanessa ferar
Acum 9 luni
Foarte frumos, doamna Marina mulțumim pentru sfaturi mai învățăm cite ceva, aveți o grădină frumoasa. Ma interesează ce aparat pentru cirtita aveți, deoarece mama mea a avut dar a cheltuit mult pe ceva cărbuni de la magazin, va îmbrățișez cu drag
vanessa ferar
Acum 9 luni
@Idealika Studio mulțumesc frumos și eu vă îmbrățișez cu drag
Idealika Studio
Acum 9 luni
Cu multa placere ! Multumesc si eu ! Este un aparat foarte ieftin (50 lei) se incarca solar. are doua pozitii mai tare sau mai incet si are o raza de actiune de 300 ml. L-am luat de la LIDL.
Ionel Nistor
Acum 9 luni
Pfffff...păcat că nu am știut de această metodă ....! Ani de zile am tuns și am aruncat gazonul la gunoi. Mulțumim pentru că ne spuneți și ptr că ne arătați grădina și cum procedati dumneavoastră. Multă sănătate și spor la treabă....! Să nu aveți probleme și să vă bucurați de rodul muncii dvs....!
Ionel Nistor
Acum 9 luni
@Idealika Studio Mulțumesc...săptămâna viitoare este programată tunderea gazonului și voi urma procedura dvs...am să vă comunic rezultatul...cu toate că mi e teamă puțin, să nu fac vreo nefăcută😀 ( sunt începător...și cam neandemanatec 😀)
Idealika Studio
Acum 9 luni
Astept sa reveniti dupa ce udati cu ceai de iarba sa-mi spuneti cum se dezvolta plantele, peste noapte ! Atentie !! sa nu dati pe tulpini, ca le veti arde. Udati de jur imprejurul plantelor !! iar foliar (desi nu mai este nevoie) cu ceai diluat in proportie de 9/1 asa cum am spus in filmulet.
Idealika Studio
Acum 9 luni
Acum stiti si nu mai aruncati asa bunatate la gunoi (la fel am facut si eu :)) Cu multa placere ! Multumesc si eu si va doresc spor la treaba si recolte bogate ! O zi frumoasa !
Tatiana Burlacu
Acum 9 luni
Mulțumesc din suflet doamna Marina. Sigur că orașele mari ne schimbă viața total. Dar tot noi oamenii suntem cei care denatureaza natura și tot ce a creat Dumnezeu. Bine că mai sunt oameni care știu să ocrotească,să iubească și să se bucure de frumusețea Creației. Vă doresc ca o zi frumoasa.
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc foarte mult ! Noi am creat si orasele foarte mari, o viata artificiala unde pretindem ca avem un rost (fals si artificial si el ) Chair si tinerele au devenit artificiale cu atata botox si silicoane ... care le vor dauna, in timp, din pacate. Frumusetea omului si a vietii este cea pe care ne-a dat-o Dumnezeu. O zi minunata si multumesc frumos !
Mary Ranete
Acum 9 luni
Spor la treaba ca aveti o gradina superba
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc foarte mult ! La fel va doresc si o zi minunata !
Maria Radu
Acum 9 luni
Minunată gradina, un adevarat colț de rai. Felicitări ! 💐👏👏👏
Idealika Studio
Acum 9 luni
Multumesc foarte mult ! O zi minunata !
SWEET DREAMS
Acum 9 luni
Ma întreb.. Oare de ce o persoana ar putea da dislike? Chiar sunt persoane care nu apreciază legumele cultivate în mod cât mai natural?!Pot sa înțeleg ca nu apreciezi o rețetă /un preparat,dar în cazul de față nu e vorba de asa ceva... Citisem undeva ca atunci când vom mai vedea rândunelele în primăvara,sa ne bucuram ptr. ca planeta Terra mai are o speranță. Pare ca unul dintre cei mai importanți indicatori ai nivelului de poluare e chiar prezenta sau nu a rândunelelor. Asa ca... la cât mai multe rândunele :)... și 👍-uri:))))
Maria Nadia
Acum 6 luni
Cred ca a apăsat greșit.... Sau demonul invidiei.
Idealika Studio
Acum 9 luni
@Mariana Ciulpan Da, stiti exact la cine ma refer, se pare. Nu ma injosesc sa-i dau numele aici, i-as mai face si reclama indirect si nu merita asa ceva... Da, fura videoclipuri straine, in general si le publica fara rusine pe canalul ei, desi se vede clar ca sunt maini si bucatarii diferite. Probabil ca intr-o zi va plati foarte scump aceste furtisaguri, dar e problema ei... O zi frumoasa !
Mariana Ciulpan
Acum 9 luni
@Idealika Studio sa fiți sănătoasă și cu mult spor ,apropo de ce spuneați despre nefericita aia de femeie ,nu știți ca pe cine nu lași sa moara nu te lasa sa trăiești? gândiți, va cit venin poate avea prin vene ,dar stați liniștită pt ca este cunoscuta de toți pt ca nu numai de la d,voastră copiază ci și de la alții, dacă ați ști cite rețete i,și însușește de pe canalele străine (din alte tari )păcat ca lumea nu știe pt ca ea ar trebuii desființată, eu i,i dau tot timpul dislike, pot sa spun ca o vinez ,pt ca ăsta se numește furt și nici banii nu sunt meritați, sănătate multa și spor în Bine
Idealika Studio
Acum 9 luni
Nu, nu cred ca sunt persone care nu iubesc legumele gustoase, ar fi cu totul incredibil. Cred ca sunt oameni care nu se bucura de binele altora, inca nu am invatat sa renuntam la dorinta "sa moara capra vecinului". Si mai ales "concurentza" este prima care da dislik-urile. Am o "colega" pe care desi nu o cunosteam, am ajutat-o foarte mult cand a pornit canalul youtube cu foarte multe informatii despre programe si cum ar trebui sa lucreze si cand i-am zis ca a inceput sa-mi copieze retetele s-a suparat atat de tare (tot ea ! ) incat m-a facut cu "ou si cu otet" iar acum, cum public ceva nou, primul dislike este de la ea, drept multumire pentru tot ajutotul pe care i l-am dat ... Nu o cunosc personal, dar stiu cand este plecata de acasa si cred ca are parintii la tara, undeva, pentru ca daca public ceva in weekend, nu primesc dilike decat luni, cand s-a intors de undeva... :)) Nu ma afecteaza nicium dislike-urile, asa ca eu ma distrz si ma gandesc cate mai avem noi, de invatat, pana sa ne civilizam si sa acceptam munca altora. Se numeste evolutie... Multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase si comentarii ! Am randunele si arici in curte, asa ca am un areal sanatos. Am si foarte multi melci, in scimb :)) O zi minunata !