MANUALUL LUI BOLOJAN: CUM FACEM ROMÂNIA FAINĂ CA ORADEA? | Fain & Simplu Podcast cu Mihai Morar E008

Ilie Bolojan, primarul care și-a pus amprenta nu numai asupra imaginii orașului Oradea, ci și asupra calității vieții locuitorilor acestui oraș, este invitatul episodului al VIII-lea din podcastul Fain & Simplu. Domnul Bolojan nu dă aproape niciodată interviuri, el face și tace, iar acest podcast este nu numai o lecție de bun-simț și moralitate, ci și un fel de manual despre cum să dezvolți un oraș și să schimbi viața unei comunități întregi.
Actualmente Președinte al Consiliului Județean Bihor, după trei mandate la primărie, cel numit la un moment dat ”primarul amendă” spune cum a reușit să facă din Oradea un oraș emblemă și cum am putea face ca toată România să arate ca Oradea.
SHOW NOTES
Curățenie în oraș, ordine la primărie
5:25 Fostul primar vorbește sincer despre proiectele aplicate ”violent și fără rezerve”.
Despre schimbare
06:55 ”Am lucrat la problemele primare, majore care să schimbe comunitatea.”
Investițiile și infrastructura
09:45 ”Nimeni n-o să vină să facă o fabrică într-un câmp din care nu-și poate transporta marfa dacă nu are un drum.”
O problemă: apa caldă
15:35 ”Mi-am pus dopuri în urechi, am luat înjurături serioase și nu m-am oprit. Azi nu mai sunt probleme de sistem majore.”
”Primarul amendă, primarul pedeapsă, dictatorul”
18:13 Ilie Bolojan a și-a început mandatul cu următoarea convingere: ”M-ați votat, trebuie să fac ce trebuie, nu ce dă bine.”
Despre încredere, autoritate și comunitate
25:35 ”Instrumentul de lucru al unui primar este autoritatea. Nu o primarie schimbă o comunitate, oamenii schimbă o comunitate.”
Leadership prin puterea exemplului
35:25 Ilie Bolojan a semnat întotdeauna hârtii alături de colegii săi, inspirându-i și făcându-i să înțeleagă că primarul este parte din echipă.
Economia comportamentală
46:30 Știind că oamenii reacționeaza cel mai puternic la ceea ce au de pierdut, primarul a luat măsuri dure, care în timp au avut rezultate spectaculoase.
Toată lumea parchează regulamentar
50:30 ”Într-o zi am ridicat mașina subprefectului de Bihor”, povestește cel care a știut mereu că ”Ordinea are beneficii mai mari decât costurile dezordinii.”
Spirit antreprenorial
53:30 ” Avantajul meu e că eu am plecat de la zero (…) Am zis că, dacă va depinde de mine să schimb ceva, o să o fac.”
”Nu mă mai căutați!”
1:00:30 ”În momentul în care sistemul public funcționează tu nu mai ești important (…) Sistemul va funcționa când nu vei mai da telefon.”
Administrația Capitalei
1:14:40 ”Ca să faci o treabă bună în Capitală, îți trebuie o doză de nebunie.”
”Mărimea contează în administrație”
1:35:08 Despre facilitățile oferite de București și problemele administrației.
#FainSiSimplu #MihaiMorar #IlieBolojan #Oradea

Comentarii 

 1. Danut-Nelu Dinu

  Danut-Nelu Dinu

  Acum 18 ore

  Mându că-s orădean.

 2. Le Mon Tree

  Le Mon Tree

  Acum 3 Zile

  Faina ca Oradea? De cand mam nascut cartierul nufarul e la fel de plina de gropi, sutede masi i pe trotuare parcand, nici un copac, masinile se opresc in fata casei la stop, ne fufocam depraf dar ei mai drujbesc copaci pe teren public, doar in 2020 a aparut un autobuz catea satele invecinate, nu iesinicaieri la vredefara sa ai masina... Cam jalniccum tratati zonele verzi, si oameniicu birocratia, domnule, de aceea o sa raman in afara tarii, sau cel putin al orasului

 3. Noro C

  Noro C

  Acum 3 Zile

  Ce ati facut la Oradea? Ati vopsit clădirile si atat. Daca intri in gang vezi de fapt ca aceste cladiri sunt niște ruine. Degeaba ati "reabilitat" centrul daca cladirile sunt goale si fara afaceri. Atâta timp cat nu exista afaceri, orasul e mort dar rujat.

  • Hephaistos33

   Hephaistos33

   Acum 2 Zile

   Afaceri pe Republicii sunt mai mult decât destule chiar dacă trăim vremuri mai altfel decât de obicei, deci sa nu exageram. Si ce treabă ai sa intri in gang? Este proprietate privată pana la urmă. Cum a adică degeaba s-a reabilitat centrul? Era mai bine sa iti cada fațadele in cap? Sau clădirile sa fie învelite în pânza? Sunteți incredibil de ilogici unii.

 4. Iulia Blaga

  Iulia Blaga

  Acum 4 Zile

  Sunt din Oradea si pot sa spun ca e cel mai bun primar pe care l-am avut.

 5. Elena Lucan

  Elena Lucan

  Acum 6 Zile

  Jurnaliști, arătați poporului ISTORIA!!!!! Primul patriarh al Romaniei Miron Cristea 1868-1939 a fost si prim-ministru intre: 01.02.1938 - 06.03.1939. Era antisemit, iar ortacii dumnealui, preotii ortodocși, erau Șefi de cuib la legionari! Legionarii, l-au ridicat pe Ion Antonescu la rang de maresal si l-au silit sa bage țara in razboi alături de Adolf Hitler împotriva rușilor ortodocși! Urmarea a fost catastrofală! Poporul a plătit 800.000 de vieți omenești, despăgubiri de razboi, plus 53 de ani de umilinta, lipsuri in perioada comunista!!! Dupa ce rușii au intrat in Romania, Antonescu a fost împușcat ca un caine, iar preotii legionari in puscariile comuniste obligați sa isi manance fecalele!!! Dupa reeducare, toti preotii au devenit comunisti, informatori la securitatea comunista! Acum, ei pozează ca victime ale comunismului!!!! jurnaliștii de astăzi, fara pic de experiență, cunoștința istorică si politica, apelează din nou la sutane sa-i întrebe din istorie!!! Jurnaliștii nu știu ca acești oameni nu sunt slujitorii lui Dumnezeu așa cum spun ei, ci sunt slujitorii religiei ortodoxe, ai dumnezeului banului, nu se murdăresc pe maini, dar nu se pot apleca de burta. Au vile si mașini de lux in timp ce poporul ramane mințit si inselat de la naștere si până la mormant.

 6. Stefan Tamas

  Stefan Tamas

  Acum 7 Zile

  Respect Ilie Bolojan!!

 7. Gabriel Craciun

  Gabriel Craciun

  Acum 8 Zile

  FELICITARI PENTRU TOT CE ATI FACUT LA ORADEA! Va astetam sa candidati si la Bucuresti sis a castigati cu 2/3. Apoi sa fiti o perioada scurta nepopular ca apoi sa ne bucuram de cele 10 pasaje pe an pe care le-ati putea face!

 8. carmen joja

  carmen joja

  Acum 12 Zile

  Tot ce spune e real??🤔 Există așa ceva in Romania??

  • The King

   The King

   Acum 6 Zile

   Da. Un oraș cu un venit mic, Oradea a reușit sa se dezvolte enorm. In 2015 Județul Bihor era pe locul 12 ca și PIB, in 2019 e pe locul 9.

 9. Ciprian Jicmon

  Ciprian Jicmon

  Acum 13 Zile

  Spamati toți primarii de la voi din județ cu podcastul asta.

 10. Radu Groza

  Radu Groza

  Acum 13 Zile

  FELICITARI.

 11. Vali Solomon

  Vali Solomon

  Acum 14 Zile

  "economia nu raspunde la comenzi politice": cred ca aici 88 de parliti au dat dislike

 12. Emil Vaduva

  Emil Vaduva

  Acum 14 Zile

  In primul rand tine de educatie, iar acolo unde masele nu sunt educate, este important ca cel care conduce sa fie educat, sa aibe coloana vertebrala, numai ca din pacate ne-am afundat mult prea mult in mocirla si este mult mai dificil sa iesim din ea. Din nefericire subiectul este mult prea amplu, probabil va trebui sa reusim sa aducem la conducere oameni care sa puna interesele personale pe ultimul plan, dar aste este al dracului de greu. Omul asta ar fi trebuit sa fie, cel putin, prim ministru, sper sa ajunga intr-o zi.

 13. Raluca Aciu

  Raluca Aciu

  Acum 14 Zile

  Il ador pe acest om!! Felicitări!

 14. Raluca Aciu

  Raluca Aciu

  Acum 14 Zile

  Vrem un Bolojan primar in fiecare oras din România 🙈

 15. Vasilica Jicut

  Vasilica Jicut

  Acum 15 Zile

  L❤️❤️👏Bravo ooo, Bolojan! Dacă ai copii în Germania, am înțeles tot! ❤️👏

 16. Vasilica Jicut

  Vasilica Jicut

  Acum 15 Zile

  Păcat ca, România are oameni inteligenți și ne batem joc de ei, forța Bolojan,multa sănătate, sa ne trăiești, sa mai dai lecții și altora!

 17. Vasilica Jicut

  Vasilica Jicut

  Acum 15 Zile

  Aud și eu ceva Woau! Succes Bolojan! Tot respectul meu, cu drag! 😘🥰👏❤️

 18. Vonderplanitz

  Vonderplanitz

  Acum 15 Zile

  🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮 Bolojan îmi stimulează reacția vomitivă! Un dezastru de primar!

  • Iulia Blaga

   Iulia Blaga

   Acum 4 Zile

   ce te face sa spui asta?

 19. Remus JATAREL

  Remus JATAREL

  Acum 16 Zile

  Om gospodar,oraș dezvoltat.Unde nu i CAP ,vai de picioare! Aviz guvernului ,,MEU,, !

 20. Cami B

  Cami B

  Acum 17 Zile

  Am decis sa las un comentariu pentru ca imi doresc sincer, ca acest podcast sa ajunga la cat mai multe persoane. Felicitari pentru initiativa si invitatia dlui Bolojan. Cred ca o astfel de prezenta in mediul online, mediu in care in ultimul an au aparut "specialisti" in toate domeniile existente si cel mai trist au fost si sustinuti, e o gura de oxigen. Ma bucur ca am real ce sustine si ca pot sa o fac, chiar si asa. Mai mult, atat de rar apar personalitati politice capabile sa conduca o discutie de 2 ore intr-o maniera coerenta, cu exemple si contexte specifice despre lucruri pe care le-au si realizat, ceea ce ma face sa il apreciez si mai mult. M-am nascut si am crescut in Oradea, am vazut-o transformandu-se. Pana nu demult trageam de prietenii din alte orase sa ne viziteze, acum e in topul preferintelor, unii chiar locuiesc acum aici. Am ajuns sincer sa ma mandresc cu orasul, chiar daca e departe de a fi perfect si chiar daca nu am nici un merit pentru ce a ajuns, dar imi doresc ca prin lucrurile marunte si constante sa contribui si eu. Felicitari inca o data!

 21. Darius Aga

  Darius Aga

  Acum 18 Zile

  Mihai,neaparat un Podcast cu Damian...Primaru din Ciugud, comuna care arată mai bine decât majoritatea orașelor din țară ! Gheorghe Damian a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de 30 mil. euro şi a extins reţeaua de utilităţi în toate cele şase sate care formează comuna, fiind de departe cea mai dezvoltată localitate din mediul rural românesc.

 22. Trau ma

  Trau ma

  Acum 18 Zile

  Omul ãsta si in somn -------> livreazã :))))

 23. Daniel Stoica

  Daniel Stoica

  Acum 19 Zile

  "Ceea ce il intereseaza pe cetatean este calitatea vietii". Sigur? Cred ca se vede la vot cam cati cetateni sunt interesati de calitatea vietii lor.

 24. Laetitia Becker

  Laetitia Becker

  Acum 20 Zile

  Respect!!

 25. Roman Bogdan

  Roman Bogdan

  Acum 22 Zile

  Numărul 1 ca si primar !

 26. Costisor Dorin

  Costisor Dorin

  Acum 23 Zile

  Doar pentru ca sunt foarte obosit am intrerupt acest Podcast la min 31:00 ,dar clar ,am sa revin pentru acest om si tot ceea ce a spus pana acum ,mi-a dat o speranța ...o speranța ca in România se mai pot face lucruri bune ,inteligente si frumoase . Minunat om . Sa-i dea Dumnezeu sănătate . Am sa ma revin pentru ca asa ceva este unic .

 27. Adelina Pera

  Adelina Pera

  Acum 23 Zile

  @Mihai Morar: ai cam pierdut acest interviu. Nu ai facut follow up cu intrebari tintite, doar ai repetat secvential ceea ce deja Domnul Bolojan a zis. Sumarizare la final de subiect poate sa faca oricine.Trebuia sa te pregatesti putin mai bine pentru acest podcast si cu intrebari mai elocvente. In rest mult succes si numai bine pe mai departe!

 28. George Bot

  George Bot

  Acum 24 Zile

  Domnu' asta nu-i PNL-ist ca n-a pomenit niciodata de PE-SE-DEEE!

  • The King

   The King

   Acum 15 Zile

   Trist ca PNL si PSD sunt conduse de niste incapabili corupti.

 29. Zoltan Balla

  Zoltan Balla

  Acum 24 Zile

  poti sa faci campania sa ies casa de aomenii si pus pe tara ,cum sa faci proiecte sa fie cel scump oras la caldura ,apa /gunoi sa distrugi fauna ,,domnul comentator mincinos fain si simplu..

 30. Ovidiu Paul

  Ovidiu Paul

  Acum 25 Zile

  Pentru a face România faină ca Oradea prima dată trebuie făcută curătenie în parlament la fel cum sa făcut curătenie si in primărie la Oradea ceea ce este aproape imposibil

 31. Candice Star

  Candice Star

  Acum 25 Zile

  tinyurl.com/kissxhotiay32 Un prototipo di alta qualita di un progetto futuro fornisce un'ampia gamma di partecipazione (di specialisti) alla formazione di un sistema di partecipazione di massa. Nella loro ricerca per migliorare la qualita della vita, dimenticano che un prototipo di alta qualita di un progetto futuro presuppone modi indipendenti di realizzare il progresso della comunita professionale. Ma l'ulteriore sviluppo di varie forme di attivita parla delle possibilita delle corrispondenti condizioni di attivazione. Le moderne tecnologie hanno raggiunto un livello tale che il confine della formazione del personale predetermina l'elevata domanda di requisiti prioritari.🔥 ターゲットオーディエンスの代表者の高いレベルの関与は、単純な事実の明確な証拠です。組織の既存の構造は、その規模と壮大さにおいて印象的な実験の緊急の必要性を明らかにしています!レベルに関係なく、野党代表の行動のみを公開する必要があります。

 32. Dorina Pop

  Dorina Pop

  Acum 25 Zile

  Un bun gospodar, felicitari .In fiecare an cind ma intorc ACASA gasesc ceva nou si sunt placut surprinsa.

 33. Claudiu Floroiu

  Claudiu Floroiu

  Acum 25 Zile

  Low hanging fruits apoi strategic projects... Strategia omului asta ar trebui predata in scoala de administratie... Daca nu e deja.

 34. NicHola-you

  NicHola-you

  Acum 25 Zile

  Școală de primari pt toti primarii din România!

 35. Octavia Banias

  Octavia Banias

  Acum 26 Zile

  Cred ca dacă ar ajunge președintele țării , as avea curaj sa ma întorc in țara la Bătrânețe 😉👍👍felicitari

 36. Timotei Fagadar

  Timotei Fagadar

  Acum 26 Zile

  "Economia nu răspunde la comenzi politice" - Dacă ar înțelege asta aleșii noștri, altfel ar arăta România!

 37. elisabeta virban

  elisabeta virban

  Acum 26 Zile

  MULTUMIM SI FELICITARI, ASTA ESTE ADEVARATA ROMANIEI SI ROMANI!

 38. Traian Mateas

  Traian Mateas

  Acum 26 Zile

  Great job Mihai! Keep up the good work! Nu sint in tema cu ce se intimpla in patria mama dupa o lipsa de 40 ani DAR ce spune si cum abordeza intrebarile Mr. Bolojan este ceva normal si firesc sa privesti functia de primar asa. Este ceva standard in orce pozitie de lider ! Apropo, mi-a ramas o fraza in minte care este greu de digerat/aceptat si Mihai a repetat de citeva ori si anume " FURAT DAR A FACUT CEVA". Asa ceva e de necrezut si criminal intr-o societate progresiva si binenteles civilizata..... By the way I am Roman si BIHOREAN and I am proud! Ottawa/1981

 39. Diana Costache

  Diana Costache

  Acum 28 Zile

  "Oamenii sa livreze", "sa atac sistemul"...

 40. Leonard Filip

  Leonard Filip

  Acum 28 Zile

  Dominic, sper că-ți iei notițe :)

 41. Razvan Dumitrescu

  Razvan Dumitrescu

  Acum 28 Zile

  un principiu al Managementului spune asa : "Un Manager este excelent cand echipa pe care o conduce nu-i simte lipsa : in lipsa lui, echipa functioneaza ca si cum managerul ar fi prezent, ar indruma-o si ar supreveghea activitatea"

 42. Iulian Tescu

  Iulian Tescu

  Acum 29 Zile

  sunt din Iasi ,as da ani din viața pentru un asa primar .As spune un ,,Podcast Extraterestru’’.Felicitări dl Morar 👏👏👏

 43. junior Jack

  junior Jack

  Acum 29 Zile

  Felicitări pt podcast! Am ascultat cap-coada cu interes. Jos pălăria Ilie Bolojan pt tot ce a făcut și face în continuare pt comunitate 🙌 Semnat un orădean!

 44. pinkdiamond82

  pinkdiamond82

  Acum lună

  Ar trebui sa il asculte toti primarii din Romania pe omu asta, si sa bage bine la cap ce spune.

 45. Bogdan Vasile

  Bogdan Vasile

  Acum lună

  @37:37 nu au cum, nu pot să conceapă ce spuneți dumneavoastră, ar fi foarte bine să fie așa, am fi departe; unii nu pot put și simplu să înțeleagă, ce să mai accepte sau să încerce sa pună în practică.

 46. Johan Pesel

  Johan Pesel

  Acum lună

  👍🙏👍🙏👍🙏👍🙏👍🙏👍🙏🇷🇴🇸🇪

 47. Mihai Popa

  Mihai Popa

  Acum lună

  Domnule Bolojan de cate ori vad oameni care fac fapte bune (ex. cu parcarile) mie imi dau lacrimile. Sunteti un om extraordinar.

 48. Liviu C

  Liviu C

  Acum lună

  Singurul lucru supărător a fost îndepărtarea statuii lui Mihai Viteazul.In rest nota 10.

  • Iulian Kaiel

   Iulian Kaiel

   Acum 27 Zile

   Ba a fost un gest simbolic de despărțire de naționalismul ăla grețos, abuziv, ceaușist bine venită

 49. Mihai Popa

  Mihai Popa

  Acum lună

  Domnule Bolojan sunteti singurul OM din Romania care poate elimina mafiile daca infiintati partidulul primarilor performanti care va castiga alegerile viitoare cu care puteti schimba in bine tara. Un partid fara parlamentari a caror rezultate sunt furturile si incompetentele.

 50. Maria Covaci

  Maria Covaci

  Acum lună

  Răspuns la întrebarea ta Mihai. Cu seriozitate, cinste, munca multa, autoritate și răspunderea la ceea ce faci, și cu oameni pe care sa te bazezi sigur ca putem avea orașe, sate ca Oradea.

 51. Alin Cristian Rusu

  Alin Cristian Rusu

  Acum lună

  Forma gretoasa de a face investiti este la Iasi, sa vedeti diferenta uriasa intre cele 2 orase si intre oamenii ce conduc aceste orase

 52. radu ionescu

  radu ionescu

  Acum lună

  PROBLEMELE GRAVE ALE TARI NU SE REZOLVA CU EMISIUNI DE TELEVIZIUNE SI RADIO CARE NU CONDUC LA NICI UN REZULTAT SEMNIFICATIV CONCRET IMPOTRIVA CORUPTILOR SI CORUPTIEI.NICI PROTESTELE FACUTE DE 31 DE ANI IMPOTRIVA ABUZURILOR CORUPTIEI PROSTIEI NEBUNIEI RAUTATI PERVERSITATI EXTREME A MAFIEI POLITICE RELIGIOASE NU SAU CONCRETIZAT IN REZULTATE FAVORABILE SOLUTIONARI ACESTOR PROBLEME MULTE GRAVE PRIN CARE SATANA SI LEGIUNILE DE DRACI DIN TOATE PARTIDELE POLITICE AU JEFUIT TILHARIT DISTRUS NENOROCIT ROMANIA POPORUL.IN ACEASTA SITUATIE CETATENII SANATOSI MINTAL ISI FAC UN MARE BINE DACA ACEPTA RECOMADARILE INVATATURA SI SOLUTIILE LUI DUMNEZEU CARE INCEP CU;LEPADAREA DECONECTAREA PSIHICULUI SUFLETULUI VIETI DE SATANA SI DE TOATE PACATELE IMPLINIREA CU SFINTENIE A CELOR 10 LEGI DIVINE..................

 53. Razvan E.

  Razvan E.

  Acum lună

  În loc sa avem un PM ca Bolojan noi ne am pricopsit cu unul ca Catu (cacofonie voluntara ptr a exprima cu adevărat ce se întâmplă în RO condusa de tiriplici). Eu nu sunt votant de dreapta dar ptr un astfel de om as vota fără sa stau pe gânduri. Concepția lui despre politica este una normala și diferita de cea promovata în acești ani. Felicitări!

  • The King

   The King

   Acum 26 Zile

   daca nu esti de dreapta votezi PSD?

 54. Cucu Claudiu

  Cucu Claudiu

  Acum lună

  Este singurul om în care am încredere dintre cei care fac politică. Felicitări!!!!

 55. MIGR

  MIGR

  Acum lună

  Un lider adevarat👍

 56. Ioan Garbacea

  Ioan Garbacea

  Acum lună

  Are si mult marketing Bolojan, pana la urma Oradea e un oras mijlociu in Romania, care a avut dintotdeauna un aer occidendal, pana la urma e capitala de judet care e cea mai aproape de granita de vest si nu arata chiar atat de ingrijit cat tot ii face reclama unii, e un oras mai mic, mai usor de gestionat, cum a zis si el de linia 3.

 57. Henry Adams

  Henry Adams

  Acum lună

  Nu exista succes frara succesori... mi-a placut asta!🙄

 58. Dumitru Laslou

  Dumitru Laslou

  Acum lună

  Fundalul muzical e deranjant ( e părerea mea ) în rest 👍👍👍

 59. Smart Platform

  Smart Platform

  Acum lună

  Asta inseamna om cu viziune ! E fabulos omul. Bravo !!!

 60. Bone Boneta

  Bone Boneta

  Acum lună

  Mult respect pt dumneavostra

 61. Bone Boneta

  Bone Boneta

  Acum lună

  Sper sa binecuvanteze Dumnezeu si satmarul cu un asa primar. Fiti binecuvantat.

 62. 360 Prime View - Sorin Sarba

  360 Prime View - Sorin Sarba

  Acum lună

  Da, dl Bolojan, fostul meu coleg de liceu confirma seriozitatea si integritatea pe care a dat dovada inca din liceu, un tip aparent ursuz, in fapt modest si foarte focusat pe obiectiv, un real hardworker, cu viziune.

 63. Vlad

  Vlad

  Acum lună

  Ilie Bolojan ! probabil cel mai bun primar din Romania

 64. Krayz Drayz

  Krayz Drayz

  Acum lună

  Păi stai mă tată, ăsta e tanc T34 la Kursk in 43.Super felicitări.

 65. Costel Costel

  Costel Costel

  Acum lună

  Ascult des postcasturi , dar acesta le-a întrecut pe toate. Îmi doream să nu se termine.E unul din oamenii care ar trebui să predea in scoli această mentalitate. Felicitări Mihai pentru postcast, mulțumim domnule Bolojan că ne demonstrați că încă există oameni capabili.

 66. TV Destept

  TV Destept

  Acum lună

  Bolovan e unul dintre "străluciții" care au lansat ideea- și aproape au aplicat-o, de nu s-ar fi opus PSDul- de România cu două viteze

 67. Talpas Ana

  Talpas Ana

  Acum lună

  Îl vrem Președinte pentru România.Morar, felicitări pentru podcast-urile minunate👍 Felicitări pentru munca depusă.

  • marius22198

   marius22198

   Acum 28 Zile

   Ce să facă ca președinte? El e un bun administrator, președintele are alte atribuții.

 68. Sorin Goga

  Sorin Goga

  Acum lună

  Dintre toti politicienii, Ilie Bolojan intruneste calitatile unui lider exceptional. Dovada stau si comentariile de aici. Cred ca daca va reusi sa adune in jurul lui suficienti oameni cat sa ridice tot judetul Bihor, va deveni in mod inevitabil viitorul Prim-ministru al Romaniei. Spre binele Romaniei.

 69. Iulian Borto

  Iulian Borto

  Acum lună

  Felicitari 👏👏👏👏

 70. Niculae Cimpoca

  Niculae Cimpoca

  Acum lună

  Superb om...

 71. Lavi Lavinia

  Lavi Lavinia

  Acum lună

  Tot respectul si toata stima pentru d-nul Bolojan.

 72. Micut Alex

  Micut Alex

  Acum lună

  Superb Podcast !!!

 73. Micut Alex

  Micut Alex

  Acum lună

  Avem o nevoie morbidă-imperativă de astfel de romani in instituțiile publice . Cu astfel de romani am putea depăși majoritatea statelor UE ! Cred cu parare de rău ca astfel de cetățeni (sunt ferm convins ca sunt foarte mulți care vor sa schimbe) sunt înghițiți de sistem !!!

 74. CALIN BARBUS

  CALIN BARBUS

  Acum lună

  Cum să faci acest sistem public sa functioneze când nu ai oameni competenți pentru aceste funcții!!! Nu o sa ajungem niciodată ca sistemul public sa functioneze dacă nu începem cu educația, asa cum se face în statele vestice. Un exemplu..... În Germania testarea elevilor se face prin clasa aV a, când elevii trec printr-un proces complex de evaluare psihologic, intelectual, relaționar....aptituduni!!!! În urma acestui proces de evaluare părinții sunt anunțați care este traiectul copilului în școală.... Unii vor urma scoli pentru 10 clase, 12 clase și facultate!!! Nu poate urma copilul tău orice școală pe care o dorești ca părinte. Din aceasta cauză sunt mulți români din diaspora care își aduc copiii în România sa termine un liceu și o facultate!!! Pentru ca la noi se poate ca notele și diplomele sa fie obținute în funcție de potența financiară a părinților! Revenim la exemplul german.... Cei care ajung sa dea examen la facultate o pot face de 2 ori în viață, indiferent dacă e vorba de o facultate de stat sau privată!!! Concluzia, nu toți idioții pot ajunge în funcții de conducere!!! Și acum trecem la sistemul public german, adică bugetarii!!! Cei care sunt angajați la stat indiferent de domeniu sunt de 2 categorii, un fel de bugetari "aspiranți", o poziție pe care o poți ocupa toată viața și cealaltă categorie de bugetari "pe viață" care nu au drepturi sindicale, pot fi mutați în funcție de nevoile statului...etc!!! Acești bugetari pe viață nu plătesc taxe din salar, dar dacă nu sunt cetățeni model (inclusiv o amendă de circulație este deja o mare problema) sunt dați afară și își pierd dreptul la pensie pentru anii munciți în sistemul statului!!!! Din această cauză în Germania nu există varianta... "cunosc eu pe cineva la primărie, la poliție, la spital....". Nimeni nu mișca un deget, totul se face cum scrie în lege!!!! Asta vreau și eu în ROMÂNIA!!!!

 75. Mike Nica

  Mike Nica

  Acum lună

  Ce fain ar fi sa avem in turul II în 2024 pe dl Bolojan și dl Boc!

 76. Irina Bura

  Irina Bura

  Acum lună

  Love You d-le Bolojan. Un om extraordinar

 77. Calin Calin

  Calin Calin

  Acum lună

  lipseste p de la publictate

 78. Catalin Catalin

  Catalin Catalin

  Acum lună

  Felicitări d-lui Bolojan și respect pentru unul dintre puținii care a făcut ceva pentru comunitate și care are o gândire sănătoasă. Nu prea sunt in schimb foarte sigur de scopul podcastului. Nu îl cunosc pe realizator ca un monument de obiectivitate și/sau moralitate.

 79. Alin Ont

  Alin Ont

  Acum lună

  DA...în sfârșit un podcast care m-a ținut lipit ecranului pana la sfârșit ....Tot respectul pentru un astfel de om care a avut ( și încă are) curajul de a face ceva pentru oamenii care l-au ales ,un om care a ales sa facă ceva pentru comunitate și nu doar pentru propriul beneficiu( lucru pe majoritatea aleșilor de astăzi o fac din primul minut al confirmării lor în funcție 😂😂😂). Sunt convins ca multi am dori sa facem la fel pentru comunitățile de unde provenim...DAR ...ne lipsește curajul... Toți suntem niște lei în spatele tastaturii, și când vine vremea sa facem ceva concret ^ne lipsește curajul^...ne gândim doar la ce avem pierdut chiar dacă e nesemnificativ fata de ce am avea de câștigat. Din păcate avem tot mai putine exemple de oameni gen ¨ ILIE BOLOJAN ¨ așa ca am decis sa salvez interviul , peste ani sa le pot arata nepoților ca și la noi se poate face ceva dacă ai CURAJ. Numa bine și doamne ajuta.

 80. Bogdan Ionut

  Bogdan Ionut

  Acum lună

  Ascultand acest interviu, mi-am dat seama ca domnul Ilie Bolojan are o gandire sanatoasa, are niste perspective de viata si valori foarte bine inradacinate, o personalitate bine coturata si invatamintele sale pot fi aplicate atat in mediul privat si public, dar si in viata de zi cu zi a fiecaruia dintre noi. Felicitari pentru podcast!

 81. h catalin

  h catalin

  Acum lună

  Extraordinar OM ! Felicitari pentru tot ce ati reusit !

 82. Janos Kovacs

  Janos Kovacs

  Acum lună

  Maxime felicitari ....Sunt nascut si crescut in Oradea si desi foarte multi il criticau pe dl Bolojan vreau sa va impartasesc experienta mea personala cu administratia orasului si direct proportional Oradea .. Prin anii 2006-2007 calatoream la liceu dintr-o parte a orasului pana in cealalta parte ... iar pe vremea respectiva in PLINA iarna autobuzul avea 2 geamuri sparte date cu scoci si folie de plastic ... inghetam de frig in fiecare dimineata pe ruta autobuzului 10 pe vremea respectiva ( cunoscatorii stiu despre ce vorbesc ) . Malul crisului repede era un dezastru , peturi , gunoaie , s.a.m.d In unele cartiere era o mizerie de nedescris , nu se curatau strazile cu saptamanile .La 50 de m de primaria Oradea era un parculet cu pomi care aveau crengile lasate la pamant ... ei pe vremea respectiva din pacate sub acel copac isi faceau culcus oameni ai strazii in plin centrul orasului ... Mereu va fi loc de mai bine dar Oradea s-a schimbat enorm de mult .. Daca nu ma credeti va rog cautati aici pe YT este un video postat de cineva cu Oradea in 2006 ( probabil era un turist ) Acesta e titlul videolui aici pe YT - [Rumänien 2006, Teil 8/13] Oradea, 21.09.2006 ( Nu fac reclama la nimeni ) Dupa ce a-ti vizionat videoclipul va rog cautati pe google sau youtube Oradea 2020 ... Trageti dvs concluziile :) Multa sanatate !!!

 83. Andrei Şucuri

  Andrei Şucuri

  Acum lună

  Vrem mai mulți oameni ca el!

 84. nicky butt

  nicky butt

  Acum lună

  Fain primar.Dar asta se vede si pe oras.

 85. septimiu secoban

  septimiu secoban

  Acum lună

  Mă întreb cine sunt cei peste 60 care au dat unlike la acest podcast. Oare la ce așteptau? Un discurs psd-ist?

 86. Andrei Alexandru Achim

  Andrei Alexandru Achim

  Acum lună

  Am merita să-l avem pe Ilie Bolojan ca prim-ministru, măcar un mandat plin.

  • Iulian Kaiel

   Iulian Kaiel

   Acum 27 Zile

   Nu am merita. Chiar nu am făcut nimic să-l merităm. Chiar în acest interviu Ilie Bolojan vorbea despre cât de importantă este susținerea majorității. Cu o prezență de 30% la vot ce susținere poate invoca orice fel de premier ? La 30% prezență la vot ce am merita ar fi încă o tură de Dăncilă. Dar suntem norocoși.

 87. Ioan Miclea

  Ioan Miclea

  Acum lună

  FOARTE FAIN,NU ȘTIU CAT DE SIMPLU E SĂ GĂSEȘTI AȘA INVITAȚI...,FELICITĂRI

 88. Alexandra Bursuc

  Alexandra Bursuc

  Acum lună

  Nu se poate clona un astfel de om?

 89. Mirabela Lobontiu

  Mirabela Lobontiu

  Acum lună

  A fost un podcast excelent! Domnule Bolojan, sunteți un exemplu de urmat! Așteptăm și-n Baia Mare un astfel de om...

 90. Adrian Petrescu

  Adrian Petrescu

  Acum lună

  Dle. Morar,intrebarea dvs, de la final adresata spectatorilor dvs. este retorica sau cgiar doriti sa stiti cum?

 91. Alin Sirca

  Alin Sirca

  Acum lună

  As vrea sa îl vad prim ministru

 92. 2na soare

  2na soare

  Acum lună

  Pe cat de antipatic imi este unul,pe atat de drag imi este celalalt! De aceea voi fi locuitor al Orazii / Oradiei(?) dupa ce termin treaba la dracu - n praznic!Abia astept !

 93. CoFfEe Break

  CoFfEe Break

  Acum lună

  Vai ce plăcere e sa îl asculți. Cat e de coerent, de sincer, de asumat cu bune și rele. Sunt mandra ca sunt Bihoreanca ❤️

 94. Eu Eu

  Eu Eu

  Acum lună

  Ilie Bolojan este exemplul cel mai elocvent ca se poate. Din pacate, cu o floare nu se face primavară. Mai e mult pana departe

 95. Anne Lee

  Anne Lee

  Acum lună

  tinyurl.com/snapdatmetr9qk Nell'ambito della specificazione degli standard moderni, le conclusioni tratte sulla base dell'analisi di Internet, indipendentemente dal loro livello, dovrebbero essere presentate in una luce estremamente positiva. Siamo costretti a fare affidamento sul fatto che l'introduzione di metodi moderni presuppone metodi indipendenti di attuazione di un sistema di formazione del personale che soddisfi bisogni urgenti.! 行動の主要なシナリオを考慮に入れて、組織活動の新しいモデルでは、開発モデルの価値を評価できます。もちろん、一般的には、かなりの共感で薄められており、合理的な思考は、大衆参加のシステムを実装する独立した方法を前提としています。市民の皆さん、競争相手の徹底的な調査が政治参加の方法にすぎず、重要な要素の役割の候補として示されているのを見るのは素晴らしいことです。日常の実践では、将来のプロジェクトの高品質のプロトタイプにより、各参加者が緊急のニーズを満たす人材育成システムに関して独自の決定を下せることが明確に示されています。

 96. Deji B.

  Deji B.

  Acum lună

  Unul din putinii oameni capabili din politica romaneasca.

 97. Mioara Tudorica

  Mioara Tudorica

  Acum lună

  Simplu : lectie de administrație publica atât pentru cei mai mici din domeniu (studenți ) cât și pentru somitati sau pentru cei care se considera a fi somitati doar pentru ca numele lor sunt puse in dreptul unor funcții !!! Și cred ca cea mai importanta lectie este aceea ca administrația fără caracter și omenie e egala cu 0 !

 98. Popoviciu Dacian

  Popoviciu Dacian

  Acum lună

  1:24:50 - ce faci, bre? Păi e frumos?

 99. Ionel Popa

  Ionel Popa

  Acum lună

  Poți spune D mnea jutăi!

 100. Ionel Popa

  Ionel Popa

  Acum lună

  Om adevărat avem incredere in el

următor